Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
AMERIKAS INDIANKULTURER

AMERIKAS INDIANKULTURER

1997. 476 sidor.

Mycket gott skick. 25 x 17.5 cm. 1150 gr. Förlagets dekorerade laminatband.
En bok som syftar till att ge en samlad översikt av Amerikas indianer. Även om det ges en övergripande historisk bakgrund ligger ändå tonvikten på dagens situation för de olika indianfolken i Nord-, Meso- och Sydamerika. Författarna är forskare som själva levt med de indianer de skriver om vilket ger boken en särskild tyngd. Bildmaterialet är omfattande - och i vissa fall unikt.
- Våra intryck av nyheter om "indianer" från såväl Nord- som Sydamerika är ofta motsägelsefulla och förvirrade. "Indianerna" i Amazonas sägs vara på väg att försvinna antingen de bryts ned av sprit och sjukdomar eller rentav mördas av skoningslösa vita. Men hur kommer det sig då att andra "indianer" i Anderna sägs vara hälften eller fler av landsbygdens befolkning och hotas av att de inte har tillräckligt med jord att bruka? Denna utmärkta referensbok ger svar på dessa och många andra frågor. Den är skriven av en rad specialiserade och kompetenta forskare som tillsammans ger en nyanserad helhetsbild av ett stort och komplicerat ämne.
Magnus Mörner, professor i historia vid Göteborgs universitet och tidigare föreståndare för Latinamerikainstitutet, Stockholm.
- Indianer är för många synonymt med de nordamerikanska prärienas folk under den korta epoken efter hästens införande. Inget kan vara mera ensidigt och felaktigt. Den här boken visar med all önskvärd tydlighet på den omfattande och mångfasetterade kulturförekomst, som genom årtusenden utvecklats, blomstrat och dött på de båda amerikanska kontinenterna. Ett antal kortare inslag visar samtidigt att denna kulturmosaik ingalunda har försvunnit, utan snarare går mot ett nytt uppsving. Indianer är således inget utdöende folk, utan tvärtom en mycket livskraftig del av jordens mänskliga varians. Boken vänder sig till alla som är intresserade av det indianska kulturarvet. Den håller hög vetenskaplig klass och fyller ett tomrum i den svenska litteraturen, som är tämligen fattig på kvalificerade skrifter om detta fängslande och omfattande ämne.
Obs! Bilden avser inte denna bok.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9150612409
Titel
Amerikas indiankulturer
Författare
Agüero, Oscar Alfredo - Alvarsson, Jan-Åke
Förlag
Uppsala : Institutionen för kulturantropologi och etnologi, Univ
Utgivningsår
1997
Språk
Svenska