Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Köldens barn

Köldens barn

Inbunden bok. Bokförlaget Norden. 1941. 247 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Gulnad inlaga. Halvfranskt band (skinnimitation) text och dekor i guld. Originalets titel: Children of the Frost. Inskrift.
John Griffith "Jack” London, ursprungligen Chaney, född 12 januari 1876 i San Francisco, Kalifornien, död 22 november 1916 i Glen Ellen, Kalifornien, var en amerikansk författare.
Jack London prövade i sin ungdom på ett flertal yrken, bland annat tidningspojke, hamnarbetare, cowboy och guldgrävare. Under rysk-japanska kriget 1904–05 var han korrespondent för Hearstpressen. Han vandrade på sin fritid runt i USA och Kanada och vistades också mycket på Hawaii.
Jack London gifte sig två gånger, först med Bess Maddern i april år 1900, och sedan med Charmian Kittredge 1905, endast en dag efter att han skilt sig från Maddern.
Han hade själv varit luffare, sjöman och guldgrävare innan han blev författare, och många av hans böcker utspelar sig i vildmarken eller på havet. Hans mest kända roman är Skriet från vildmarken (The Call of the Wild, 1903), som handlar om en hund som mot sin vilja blir tagen från det soliga Santa Clara Valley i Kalifornien och blir draghund i ett hundspann i Klondike. Ett par andra kända böcker är Varg-Larsen, som handlar om en hårdför sälfångare, samt Martin Eden, som är en självbiografisk roman.
Jack London var mycket produktiv och hann, trots sitt korta liv, med att skriva totalt 49 romaner och många noveller. Som författare blev han oerhört framgångsrik, och fler än 200 översättningar till svenska av hans verk har gjorts. Det finns två sidor av den litteräre Jack London: dels den samhällskritiska, dels den vildmarksberättande. Det är som den senare som den största framgången kom.
Jack Londons död är omdiskuterad och det finns misstankar om självmord med en överdos morfin. Jack Londons alkoholmissbruk är också något som kan ha varit en bidragande faktor till hans för tidiga död.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish