Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sången till livet: en tusenårig släktkrönika från Grönland

Sången till livet: en tusenårig släktkrönika från Grönland

Inbunden bok. Bokförlaget Bra Böcker. 1987. 482 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.

I den arktiska stillheten ljuder Sången till livet. Sången som Heq lyssnade till för tusen år sedan. Sången som kom till Arluk femhundra år senare. Sången som Soré hört i vår tid. Och här är den nu — Sången till livet — för den som önskar leva.
För över 20000 år sedan vandrade jägare från Sibirien över en ännu existerande landförbindelse med Alaska. Omkring år 1000 e. Kr. sökte sig ättlingar till dessa asiatiska uramerikaner vidare över den ogästvänliga ödemarken till världens största ö: Grönland. Människornas land kallade de den. - Det är om dessa invandrare och om deras ättlingar under tusen år som denna bok berättar. - Heq är anföraren av den skara som vid tiden för de nordiska vikingatågen bryter upp från Mackenziefloden och söker sig mot det okända landet i nordöst. Han är en vittberömd jägare, tillika fruktad och vördad för sina övernaturliga själskrafter, en av de utvalda som känner andeflyktens hemlighet. - Ett halvt årtusende senare möter vi Heqs ättling Arluk och hans folk. Arluk är den outtröttlige vandraren och upptäckaren, av förfädernas andar kallad att uppsöka alla jordens länder. - Från släktled till släktled har de uråldriga berättelserna om detta viddernas okuvliga vandringsfolk bevarats i människornas minne. Tusen år efter Heq och femhundra år efter Arluk når denna fascinerande släktskröna fram till vår egen tid och den unga eskimåkvinnan Sari. Fastän ett barn av en ny tid, född i den djupa klyftan mellan två för varandra helt främmande världar, bevarar Soré i djupet av sin inuit-själ en oförstörbar och kostbar pärla, odlad och förädlad av fångstmannen Heq och de många som kom efter honom

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen