Handbok för köksträdgården
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2 uppl. 2000. 440 sidor.
Nära nyskick.
"Lena Israelssons Handbok för köksträdgården utkom första gången 2000 och blev direkt oumbärlig för alla grönsaksodlare – proffs som hemmaodlare. Här är nu en helt reviderad, utökad och aktuell utgåva med nyskrivna kapitel och uppdaterade sorter, fakta och odlingsmetoder.
Till grund för den här nya utgåvan ligger nya forskarrön, men också de erfarenheter som Lena Israelsson och andra odlare gjort under senare år.
Boken ger kunskap om alla former av ekologisk odling av köksväxter, i trädgårdsland för självhushåll, i villaträdgårdarnas pallkragar, i alla slags stadsodlingar, på balkonger och uteplatser. Tiden är förbi när köksväxtodling beskrevs som en trend. Vi är nu på väg att bli en odlande nation och det finns gott om skickliga grönsaksodlare.
Praktiskt taget alla köksväxter som går att odla i Sverige presenteras: grönsaker, kryddörter och bär. Men nu beskrivs de med ännu mer faktauppgifter och med nya, heta sorttips. Det gäller även bärkapitlet, som utökats med flera spännande växter.
Boken ger ny kunskap om allt från biokol, kompostmetoden bokashi och mördarsniglar till det magiska samarbetsprojekt som pågår under jord och kallas mykorrhiza.
I kapitlet om planering har permakultur fått den plats den förtjänar med idéer till planering av alla former av nyttoodlingar."
Förlagsfakta
- ISBN
- 9146175393
- Titel
- Handbok för köksträdgården
- Författare
- Israelsson, Lena
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 440 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 258 mm Ryggbredd 42 mm
- Vikt
- 1571 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lena Israelsson, välkänd trädgårdsjournalist på tidningen Land och författare till flera odlingsböcker, har gjort en enastående pionjärinsats genom att beskriva köksträdgårdens samtliga växter och ge råd om odling, gödsling, kompostering och skörd för var och en av dem. Här presenteras alla grönsaker, kryddor och bär som kan odlas i en svensk köksträdgård: totalt 90 olika slags grönsaker, 26 kryddväxter och 15 bärsorter. Boken vänder sig till både nybörjaren och den mer erfarne, både till den som har en stor köksträdgård och den som vill odla i kruka på balkongen, och avslöjar knep och metoder som man kan ta till för att lyckas i vårt kärva klimat. Alla råd bygger på giftfri odling och ekologiskt tänkande.