Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Näringslära

Näringslära

Häftad bok. Liber. 2:3 uppl. 2012. 240 sidor.

Nära nyskick. Format 22 x 17,5 cm Vikt 435 g.
Häftad bok med mjuka flexipärmar, ANDRA upplagan, rikt illustrerad med tabeller, teckningar och foton i färg. INNEHÅLL: Förord * Kostsituationen i världen (Hundratals miljoner människor svälter. Olika hjälpinsatser) * Kosten och hälsan i Sverige (Felnärd i välfärd. Näringsrekommendationer för hälsa och välbefinnande. Västvärldens vanligaste hälsoproblem. Friskvård) * Mat, näring och energi (Våra måltider. Näring och energi. Proteiner. Fetter. Kolhydrater. Energibehovet. Vitaminer. Fettlösliga vitaminer. Vattenlösliga vitaminer - B-gruppens vitaminer och Vitamin C. Mineralämnen. Vatten H2O. Syra-bas-balansen. Matspjälkningen. Matberedning och näringsinnehåll) * Kost för olika behov (Kost för olika åldrar och tillstånd) * Livsstil, religion och kultur (Kostval och kostvanor förr och nu. Maten och miljön. Matkulturer. Vegetarisk mat. Fasta - en detoxmetod med anor. Kost och idrott) * Dietik (Mat inom vård och omsorg. De tre grundkosterna. Kost vid sjukdom och andra allvarliga tillstånd. Kost vid nutritionsproblem. Specialkost för lång tid) * Livsmedelstabeller. Nätadresser. Register.
// Pärmarna har diskreta hanteringsspår i hörnen, inga anteckningar. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [3563]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789147092482
Titel
Näringslära
Författare
Christenson, Ingrid
Förlag
Liber
Utgivningsår
2010
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 170 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
444 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Näringslära ger både grundläggande och fördjupande kunskaper och fungerar därför både för dem som är nybörjare och för dem som redan känner till en del om ämnesområdet.Näringslära ger både grundläggande och fördjupande kunskaper och fungerar därför både för dem som är nybörjare och för dem som redan känner till en del om ämnesområdet.

Läs mer
Utmärkande drag
- Behandlar sambandet mellan kost och hälsa
- Varje avsnitt om respektive näringsämne avslutas med en sammanfattning
- Innehåller livsmedelstabeller och näringsrekommendationer
Näringslära är ett område som är viktigt inom så vitt skilda yrken som för kockar, dietister och idrottare. Men eftersom näringslära är nyckeln till bra kosthållning och därmed en god hälsa är det också viktigt för den enskilde individen.
Boken tar upp sambandet mellan kost och hälsa ur globalt, regionalt och individuellt perspektiv. Globalt behandlas olika orsaker till svält och undernäring. Regionalt fokuseras texten på friskvård och västvärldens hälsoproblem. Individuellt förtydligas vad som styr våra matvanor och kopplingen mellan mat, näring och energi samt vilken kost som är lämplig vid olika skeenden i livet.
Dietik
Ett separat kapitel tar upp dietik och beskriver specialkoster och koster vid särskilda behov.
Varje avsnitt om respektive näringsämne avslutas med basfakta, avsedda för repetition. Faktarutor, texten under rubriken "Bra att veta" och marginaltexter kan läsas som fördjupning.
Boken avslutas med livsmedelstabeller och näringsrekommendationer. Livsmedelstabellerna är ordnade efter matcirkelgrupperna.

Om författarna
Ingrid Christenson och Ing-Marie Sundling är hushållslärare och har tidigare skrivit och medverkat i en rad läroböcker inom näringslära och livsmedelskunskap.