Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Logiska undersökningar 3 - Undersökningar kring kunskapens fenomenologi och

Logiska undersökningar 3 - Undersökningar kring kunskapens fenomenologi och

Inbunden bok

Nyskick. Bokförlaget Thales | Utg. 2002 | Förlagsband | 496 s. | 9789172350144 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Edmund Husserl var grundare av fenomenologin, en filosofisk riktning av genomgripande betydelse för vår tids tänkande. Logiska undersökningar betraktas allmänt som fenomenologins genombrottsverk. Tredje bandet av Edmund Husserls Logiska undersökningar innehåller verkets två avslutande undersökningar, vilka utgör kulminationen på den strävan att klarlägga de för logiken och kunskapen fundamentala begreppen som präglar verket i dess helhet. I den femte undersökningen bestäms för första gången de fenomenologiska begreppen om medvetande och intentionalitet, tillsammans med avgörande distinktioner mellan intentionalt föremål och intentionalt innehåll, mellan den intentionala aktens kvalitet och materia. Den sjätte undersökningen är kunskapsteoretiskt orienterad och syftar till att utarbeta fenomenologiskt grundade begrepp om sanning och evidens, och därmed bestämma gränsen för logikens och meningsteorins område. Logiska undersökningar har med fortsatt aktualitet påverkat såväl kontinental som analytisk filosofi.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172350144
Titel
Logiska undersökningar 3 - Undersökningar kring kunskapens fenomenologi och
Författare
Edmund Husserl
Förlag
Bokförlaget Thales
Utgivningsår
2002
Omfång
496 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
166 x 206 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
870 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Edmund Husserl var grundare av fenomenologin, en filosofisk riktning av genomgripande betydelse för vår tids tänkande. Logiska undersökningar betraktas allmänt som fenomenologins genombrottsverk.

Tredje bandet av Edmund Husserls Logiska undersökningar innehåller verkets två avslutande undersökningar, vilka utgör kulminationen på den strävan att klarlägga de för logiken och kunskapen fundamentala begreppen som präglar verket i dess helhet. I den femte undersökningen bestäms för första gången de fenomenologiska begreppen om medvetande och intentionalitet, tillsammans med avgörande distinktioner mellan intentionalt föremål och intentionalt innehåll, mellan den intentionala aktens kvalitet och materia. Den sjätte undersökningen är kunskapsteoretiskt orienterad och syftar till att utarbeta fenomenologiskt grundade begrepp om sanning och evidens, och därmed bestämma gränsen för logikens och meningsteorins område.

Logiska undersökningar har med fortsatt aktualitet påverkat såväl kontinental som analytisk filosofi.
Ytterligare författare: Husserl, Edmund