Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Allt om Mat & Vin

Allt om Mat & Vin

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 311 sidor.

Mycket gott skick. Mycket fint exemplar

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113054599
Titel
Allt om Mat & Vin
Författare
Hultgren Karell, Gunilla - Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2013
Omfång
311 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
267 x 286 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
1676 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den stora önskeboken för alla mat- och vinintresserade. Allt om Mat har samlat några av sina mest eleganta middagsrecept i genomtänkta menyer för alla tillfällen. Så ta fram finporslinet och bjud på utsökta trerättersmiddagar med rätt dryck till varje rätt!

Inledningskapitlet ger svar på frågor om luftning och dekantering, bästa serveringstemperatur för olika viner, druvsorter, vad som passar till vad, vanliga vindefekter, vin i matlagning, hållbarhet och mycket, mycket mera.

Så följer ett fyrtiotal kompletta trerätters­menyer med vintips till samtliga rätter. Vad sägs om löjrom med jordärtskocka, gurka och knaprigt bacon till förrätt? Till huvudrätt serveras lammracks med ugnsbakade betor och lök, kompletterat med en getostreduktion. Måltiden avslutas med vaniljsemifreddo med limeblåbär och havresmul.

Vinråden blir en frisk champagne eller annat mousserande, torrt vin till förrätten, ett friskt rött vin med markerade syror blir en fin följeslagare till lammets örtiga toner och getostreduktionen med sin sälta rundar av vinets syror på ett läckert sätt. Till efterrättens syrliga och fräscha toner passar ett mousserande sött vin i frisk stil. Italienska moscato d´Asti är ett bra val.