Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Historien om Sverige Del 1 : Från islossning till kungarike

Historien om Sverige Del 1 : Från islossning till kungarike

Inbunden bok Norstedts. 2 uppl. 1997. 411 sidor.

Nära nyskick. Sveriges historia är icke bara dess konungars, har man sagt. Det är sant. Sveriges historia är även dess drottningars. Och dess prinsars och prinsessors. Och naturligtvis alla dess torpares och bönders, soldaters och hantverkares, präster och lärdes. Alla som levt och bott i Sverige, allt vad de gjort och ibland lämnat ogjort bildar vår historia.

Men någon måste varit den förste, den som för 13000 år sedan kom söderifrån och skulle bli den förste invånaren i det som skulle bli Sverige.

Den första delen av Historien om Sverige handlar om hur det gick till då Sverige bildades, förvandlades från islossning till kungadöme. Från den förste jägaren till dagarna innan en viss Gustav Eriksson skulle bli Gustav Vasa... Herman Lindqvist inleder här sitt stora projekt: att i Carl Grimbergs anda skriva en populär berättande svensk historia. Arbetet är tänkt att omfatta tio band, från hedenhös fram till modern tid. I det första bandet skildrar Herman Lindqvist hur Sverige kom till – från dimmorna över den nytinade Skånetundran fram till Sten Sture d y timmarna innan Gustav Vasa dyker upp på scenen. Här formas allt det som framöver skall bli Sverige som vi känner det. I denna inledande del av Historien om Sverige berättas således om stenålder, bronsålder, järnålder, vikingatid, medeltid med Birger Jarl och hans ätt, Den Heliga Birgitta, unionstiden och Drottning Margareta... En verkligt spännande historia!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9119315023
Titel
Historien om Sverige. Från islossning till kungarike
Författare
Herman Lindqvist
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1997
Omfång
411 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
630 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien om Sverige del 1

I det första bandet vill Herman Lindqvist skildra hur Sverige kom till - från dimmorna över den nytinade Skånetundran fram till Sten Sture d.ä.
timmarna innan Gustav Vasa dyker upp på scenen. Här formas och bildas allt det som framöver skall bli Sverige som vi känner det.

Huvudlinjen är att visa att Sverige från allra första stund har varit ett invandrarland, att här i tusentals år bott folk som aldrig hört ett ord svenska. Här skildrar Herman stenålder, bronsålder, järnålder, vikingatid, medeltid med Birger Jarl och hans säte, Heliga Birgitta, unionstiden och drottning Margareta... En verkligt spännande historia!