Gastronomi - Till bords med historien
Allt man behöver veta om ett samhälle är vad man äter, för ur det kan man utläsa allt annat - kultur, filosofi, moral och politik. Maten varierar med kulturmönster och samhällsklass, med ålder och kön, med århundraden och årstider, med produktionsförhållanden och politik, med religion och etik. Boken berättar om hovbanketter och fattigmat, om kokbokens historia, om aztekernas matkultur, om gamla och nya franska köket, om bordsskick, om mat och fördomar och tabun...
Atlantis, 1987.Inbunden 374 sidor.Skyddsomslag.Rikt illustrerad.Format 24,5x16x3,8 cm.Vikt 1050 g.Språk:Svenska.Absolut nyskick.Frakt (M-påse) via Posten 45 kronor.(Sverige).
Förlagsfakta
- ISBN
- 9174864378
- Titel
- Gastronomi : till bords med historien
- Författare
- Notaker, Henry - Hjohlman, Lena
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska