Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hannus mat

Hannus mat

Inbunden bok Prisma förlag. 2005. 221 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151844516
Titel
Hannus mat
Författare
Hannu Sarenström
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2005
Omfång
221 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
190 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
799 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Äntligen kommer den svenska motsvarigheten till den nakne kocken, Hannu Sarenström, ut med sin egen matbok. Boken är fylld med doftande, oftast lättlagade maträtter med spännande kryddor och tillbehör. Här finns enkla, men absolut inte tråkiga vardagsrätter som snabbt går att laga till när man kommer hem från jobbet. Till helgen finns läckra festmiddagar och desserter att välja på alltefter smak och kassa. Mycket grönsaker blir det, något som faller sig naturligt för en hängiven trädgårdsodlare som Hannu. Men här finns även skaldjurs-, fisk-, kyckling-, kött och sopprecept: · Linssoppa, färgad av tomat och exotiska smaker · Parmesanfyllda kräftstjärtar med saffranssquash · Rostade morötter och palsternackor med citronsköljda revbensspjäll · Skördefat med gratinerad mozarellatomat och körvelyoughurt · Saffransmarinerad torskfilé på grön bädd med dijonsmör Recepten följer årstiderna från kräftskiva, advents- och julmiddagar, mellandagsrea med rester från julbordet, asiatisk smalmat, vårliga fiskrätter till läckra sommarsallader. Detta är inte rätter man kan beställa på restaurang utan Hannus högst personliga mat. Han skriver: "Att laga mat handlar om kreativitet och experimentlust. Matlagning kan vara som att cykla, när man väl kan det så är det bara att trampa på." Det vackert formgivna boken är illustrerad med Hannus utsökt färgrika fotografier.