Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
VANDRANDE FUKT • STRÅLANDE VÄRME – Så fungerar hus
VANDRANDE FUKT • STRÅLANDE VÄRME – Så fungerar hus VANDRANDE FUKT • STRÅLANDE VÄRME – Så fungerar hus VANDRANDE FUKT • STRÅLANDE VÄRME – Så fungerar hus VANDRANDE FUKT • STRÅLANDE VÄRME – Så fungerar hus VANDRANDE FUKT • STRÅLANDE VÄRME – Så fungerar hus

VANDRANDE FUKT • STRÅLANDE VÄRME – Så fungerar hus

Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 2002. 200 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Format ca 21x25 cm. – Se fler bilder! ––

Varje dag möter vi fenomen som har att göra med fukt och värme. Vad är det t.ex. som gör att tvätt torkar olika fort beroende på om vi hänger upp den inne, ute eller om vi torkar den i en torktumlare? Varför blir det is på bilens framruta men inte på sidorutorna? Varför upplever vi trägolv som varmare än klinkergolv?
• I boken förklaras dessa till synes vardagliga och triviala händelser med samma fysik som vi kan nyttja för att skapa komfortabla, energieffektiva och fuktsäkra byggnader!
• Denna populärvetenskapliga bok ger på ett lustfyllt sätt insikter i byggnadsfysik dvs. läran om värme, luft och fukt i byggnadens klimatskal, vilket består av byggnadens tak, väggar, fönster och grund. Framställningen görs på ett personligt sätt av författaren där t.ex. egna köksexperiment och erfarenheter från stranden vävs in i ett Österlenperspektiv.
• I boken förklaras hur och varför byggnader ska konstrueras som de görs, och varför vissa byggnadskonstruktioner lätt blir fuktskadade eller energislösande och varför det finns sjuka hus. Alla kan ta del av och göra kunskapen i boken till sin egen.
• Boken är fylld med illustrationer och foton som används för att förklara, inspirera och samtidigt vara vackra att titta på.
• Speciellt intressant är givetvis boken för vetgiriga husägare och naturvetenskapligt intresserade personer. Alla lekmän och de som genom sitt yrke arbetar med byggnader har i denna bok en rik kunskapskälla att ösa ur!

"Mycket genomarbetad och illustrerad! – Boken är oumbärlig för att få beräkningsunderlag och teoretisk förståelse. Vandrande fukt Strålande värme är en utmärkt bok för djupare och framförallt praktisk förståelse för byggnadsfysik.
Boken behandlar ämnet på ett sådant sätt att jag vill rekommendera den till alla som sysslar med byggande och förvaltning av byggnader.
Om byggbranschen och byggnadsförvaltare inklusive villaägare skulle tillgodogöra sig boken skulle många problem kunna undvikas/förebyggas. Och byggnader med dess brukare skulle vara friskare och energieffektivare! Boken är utformad och skrivet på ett sådant intresseväckande sätt att alla berörda KAN tillgodogöra sig den."

"Alldeles utmärkt för den vanlige husägaren. Bra tips med understöd från modern fuktforskning. Den ger dessutom förklaring till många hushållsnära fenomen, typ kondens vid rostning av brödskivor."

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144042183
Titel
Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus
Författare
Hagentoft, Carl-Eric
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2002
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
210 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
790 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna populärvetenskapliga bok ger på ett lustfyllt sätt insikter i byggnadsfysik dvs. läran om värme, luft och fukt i byggnadens klimatskal, vilket består av byggnadens tak, väggar, fönster och grund. I boken förklaras hur och varför byggnader ska konstrueras som de görs, och varför vissa byggnadskonstruktioner lätt blir fuktskadade eller energislösande och varför det finns sjuka hus.Boken är fylld med illustrationer och foton som används för att förklara och inspirera. Alla kan ta del av och göra kunskapen i boken till sin egen.