Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Atomernas tid : Hur fysiken förändrade vår syn på världen, 1895–1945

Atomernas tid : Hur fysiken förändrade vår syn på världen, 1895–1945

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2024. 396 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Från Marie Curie till Robert Oppenheimer, från Albert Einstein till Max Planck – i Atomernas tid skildras fysikens gyllene era då vår syn på världen revolutionerades helt. Författaren Tobias Hürter berättar den spektakulära historien om de stora tänkarna inom naturvetenskapen och visar hur nära kopplade vetenskap och världshändelser är till varandra.

Curie, Oppenheimer, Planck, Bohr, Heisenberg, Schrödinger och Einstein var intellektuella äventyrare, dandys, rivaler, ensamvargar och nördar som hyste både djupa vänskapsband och bitter fiendskap. Deras gemensamma forskning omformade vetenskapen. Men relativitetsteorin och kvantmekaniken gick också hand i hand med krig och revolutioner – upptäckten av radioaktivitet ledde också till katastroferna i Hiroshima och Nagasaki. I denna storslagna berättelse, som kommer till liv genom brev, anteckningar, forskningsartiklar, dagböcker och memoarer, får vi bevittna födelsen av idéer som inte bara revolutionerade fysiken, utan förändrade hela vår tillvaro.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100198251
Titel
Atomernas tid : Hur fysiken förändrade vår syn på världen, 1895–1945
Författare
Hürter, Tobias
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2024
Omfång
396 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 225 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
475 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Från Marie Curie till Robert Oppenheimer, från Albert Einstein till Max Planck – i Atomernas tid skildras fysikens gyllene era då vår syn på världen revolutionerades helt. Författaren Tobias Hürter berättar den spektakulära historien om de stora tänkarna inom naturvetenskapen och visar hur nära kopplade vetenskap och världshändelser är till varandra.Curie, Oppenheimer, Planck, Bohr, Heisenberg, Schrödinger och Einstein var intellektuella äventyrare, dandys, rivaler, ensamvargar och nördar som hyste både djupa vänskapsband och bitter fiendskap. Deras gemensamma forskning omformade vetenskapen. Men relativitetsteorin och kvantmekaniken gick också hand i hand med krig och revolutioner – upptäckten av radioaktivitet ledde också till katastroferna i Hiroshima och Nagasaki. I denna storslagna berättelse, som kommer till liv genom brev, anteckningar, forskningsartiklar, dagböcker och memoarer, får vi bevittna födelsen av idéer som inte bara revolutionerade fysiken, utan förändrade hela vår tillvaro.