Stycka kött : Hemma, i butik, i skola
Inbunden bok. Ica. 1974. 135 sidor.
Nyskick.
Kött i stora stycken är en dyr råvara som det gäller att hantera rätt. Att stycka en grishalva, ett lamm eller rådjur till bra konsumtionsdetaljer fordrar kunnande Kunnandet i sin tur fordrar ordentlig handledning.
Tillsammans med Harald Karlenhed, konsulent vid Slakteriförbundet och välkänd expert i köttsammanhang (han fick bl a Gastronomiska Akademiens stipendium år 1972!), presenterar vi här i bild och text de mest rationella metoderna för styckning av storboskap, kalv, får, lamm. svin och vilt. Till varje styckningsdetalj lämnas också förslag på lämpliga rätter.
Stycka kött vänder sig till alla som har med kött att göra i sitt yrke eller hemma, till köttmästaren och säljaren men också till den. Nyskick. (240211)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9153402863
- Titel
- Stycka kött : hemma, i butik, i skola
- Författare
- Högdal, Eva - Karlenhed, Harald - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska