Ångkoka ( de 60 recept är : ( ur innehåll ) : Ångkokning : Smakfullt, nyttig och enkelt. Alla recept i boken är för fyra personer. Ta del av råden och lita på dina sinnen. Du kommer garanterat att lyckas! ; Ångkokning - Varför det? ; Grundprincipen ; Utrustning ; Vätska och koktider ; Råvaror och beredning ; Tips ; Ris, pasta och potatis : Huvudrätt, förrätt eller tillbehör. Läckra såser och spännande kryddningar för varje smakriktning. Mer än tillbehör ; Pasta : Grundmetod för färsk pasta ; Sardell- tomatröra ; Curry- och korianderröra ; Pasta med svamp ; Pesto ; Ris : Grundmetod för ris ; Indiskt ris ; Örtris ; Asiatiskt ris ; Potatis : Röd mojo ; Grön mojo ; Potatissallad ; Potatis med bechamelsås ; Vegetariskt : Från grönsakslandet ; Smaksättning ; Tips ; Vegetarisk cannelloni ; Fänkål i citrusbuljong ; Couscous med blodgrape ; Nudlar med grönsaker ; Blomkål med getost ; Fisk och skaldjur : Från sjö och hav ; Smaksättning ; Tips ; Rödtungsrullader ; Lax- och grönsakspaket ; Fiskpaté med variationer ; Rullströmming i form ; Ångkokta musslor ; Fisksoppa med aioli ; Skaldjurspytt ; En bit av det bästa ( fiskfilé, koljafilé ) ; Paella ; Cajunkräftstjärtar ; Örter ; Från örtagården ; Odla och förvara ; Fine herbs ; Herbes de provence ; Gremolada ; Tips ; Fågel och ägg ; Till frukost och middag ; Smaksättning ; Tips ; Primörfylld kycklingfilé ; Kyckling och färskost i wontonpaket ; Svampfylld kyckling ; Kalkon- och örtqueneller ; Kardemummakyckling ; Enkel äggrätt ; Kött ; En bit kött ; Smaksättning ; Tips ; Vild wallenbergare ; Lamm i vinblad ; Kål- och lökdolmar ; Fläskfilé med jordnötssmör ; Smårätter : Rödbetor med wasabiaioli ; Laxknyte ; Endive med pinjenötter ; Rödlök med sardeller ; Paprikarulle ; Vårrullar med räkor ; Ostron med sherryvinägrett ; Skaldjur på kronärtskocka ; Brie i knyte ; Örtklädd pilgrimsmussla ; Sparriskrona ; rädisor med gräslökssmör ; Små kycklingspett ; Fläskfiléfylld paprika ; Risknyte i buljong ; Majskolv med örter ; Västerbottenpaket ; Soltorkade tomater i mangold ; Cocktailtomater ; Rotfruktspotpurri ; Desserter ; En söt avslutning : Risdessert med saffran ; Fruktgömma ; Créme caramel ; Fruktblandning i paket ; Chokladpaj för alla smaker ; Marinader och WonTondeg : Marinerad med variation ; Örtmarinad ; Sojamarinad ; Citrus- och ingefärsmarinad ; Körvelmarinad ; Rödvinsmarinad ; Vitvinsmarinad ; Rotsaksmarinad ; Dessertmarinad på portvin ; Fruktmarinad på vin ; Körsbärsmarinad ; Balsamdressing ; Wonton degplattor ; Örtregister ; Register - Ångkoktider ; Register )
Inbunden bok. Zenario Sweden AB / Mixoft Publishing AB. 1:a tryckningen, 1:a uppl. 2002. 138 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Se alla de 60 recept inom parenteser under titel rutan där uppe. Omslaget sliten lite med en rak lång 2 cm punkterings skada vid ryggen. Resten är som ny. Oläst. Varje recept har en hel sida illustration med färg foto. Stor format : 23,2 cm x 23,1 cm. 739 gram. (låda20230509-2?0).
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789197422161
- Titel
- Ångkoka
- Författare
- Bodin, Hélène
- Förlag
- Zenariod
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Bodin, Hélène
Ytterligare fotografer: Nilsson, Pepe