Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
De ska ju ändå dö – Tio år i svensk underrättelsetjänst

De ska ju ändå dö – Tio år i svensk underrättelsetjänst

Pocketbok. Fischer & Co. 2010. 407 sidor.

Gott skick. Inlagan är lite gulnad, men annars i mycket gott skick. Vissa hanteringsspår syns på pärmarna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185183890
Titel
De ska ju ändå dö : tio år i svensk underrättelsetjänst
Författare
Gunnar Ekberg
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2010
Omfång
407 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
233 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Malmö i början av 1960-talet: Gunnar Ekberg är en ung sportdykarfantast som tillsammans med en kamrat, av ren nyfikenhet, dyker vid ett sovjetiskt fartyg dagarna efter att det sjunkit i Öresund. Äventyret blir allvar när den svenska underrättelsetjänsten intresserar sig för fyndet och värvar Gunnar som agent.

En av hans främsta uppgifter blir att infiltrera och rapportera om svenska vänster- och solidaritetsgrupper och deras kontakter med främmande makter och motståndsrörelser. Så småningom dras han in i allt farligare uppdrag på internationell nivå, framförallt i Mellanöstern, där han får arbeta med livet som insats. Gunnars arbete får en dramatisk avslutning när han avslöjas i samband med IB-affären 1973 och måste gå under jorden.

För första gången någonsin berättar här en agent som arbetat för den svenska underrättelsetjänsten om sitt arbete på fältet – från det mer vardagliga informationsinhämtandet till livsfarliga operationer mot terrorister. Här finns allt som ingår i klassiska spionskildringar – telefonavlyssning, kodade meddelanden, hemliga möten och inbrott – men också brevbomber, rån, flygplanskapningar, kidnappningar och kontakter med terroristorganisationers innersta kretsar och besök i deras träningsläger. Detta är en unik och spännande berättelse och samtidigt ett stycke viktig nutidshistoria som skildrar mindre kända sidor hos tidens vänsterrörelser.

GUNNAR EKBERG levde under en period med skyddad identitet men bor numera öppet i Malmö och arbetar inom reklambranschen. Tillsammans med flera personer som varit verksamma inom svensk underrättelsetjänst och svenska forskare är han idag medlem i organisationen Sveriges Öga och Öra som ska främja forskning och studier i underrättelse- och säkerhetstjänsternas historia.