Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9113016547
Titel
Litterär kalender. 2006, Astrid
Författare
Gun-Britt Sundström - Annika Thor - Ulf Stark - Håkan Nesser - Barbro Lindgren - Lotta Olsson - Klas Östergren - Sonja Svensson - Yukiko Duke - Teodor Kallifatides - Staffan Skott - Eric Åkerlund - Lennart Hellsing - Stephen Farran-Lee
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2006
Omfång
206 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
130 x 220 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
403 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Astrid Lindgren var inte bara stor i sin egen rätt, hon var också en känslig läsare av andras verk, inte minst som förlagsredaktör och som ledamot av Samfundet De Nio. I årets upplaga av De Nios litterära kalender hyllas hon inför 100-årsminnet av hennes födelse.

Astrid Lindgren var inte bara en sagotant. Hon var en framstående intellektuell och ett salt i samhällsdebatten. Nu inför jubileumsåret (Astrid Lindgren föddes 1907) hyllar Samfundet De Nio en av sina mest kända ledamöter genom tiderna med en samling artiklar av kolleger, vänner och skribenter som studerat olika sidor av hennes karriär och yrkesliv. Här kan man läsa om Astrid Lindgren och barnuppfostran, hennes arbete på Rabén & Sjögren och engagemang i De Nio samt en rad miniessäer om de många olika beståndsdelarna i hennes litterära verk. Medverkar gör bland andra Lotta Olsson, Kerstin Ekman, Håkan Nesser och Klas Östergren.

Norstedts samarbetar sedan 2003 med Samfundet De Nio om denna kalender, som hoppas kunna fylla något av det hål som uppstått sedan BLM, Allt om Böcker och Artes har lagts ned. Gunnar Harding är redaktör. Särskilt det senaste numret om Karl Vennberg har fått väldigt fin kritik.

Ytterligare författare: Astrid Lindgren, Kerstin Ekman, Helene Ehriander, Anders R. Öhman