Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
The Two Marshals - Bazaine and Pétain

The Two Marshals - Bazaine and Pétain

Inbunden bok. Hodder and Stoughton. 1 uppl. 1943. 384 sidor.

Gott skick. Philip Guedalla (1889 – 1944) var en engelsk advokat, framstående historisk- och reseförfattare samt biografiförfattare.

Guedallas bok "The Two Marshals" berättar historien om två framstående franska soldater, François Bazaine och Henri Petain. I boken framställs Bazaine, som övergav Metz 1870 i fransk-preussiska kriget och dömdes till döden, som syndabock för sitt besegrade land.

År 1940 kapitulerade Petain under andra världskriget på liknande, sätt men utsågs till Frankrikes ledare, vilket skapade en märklig spegelbild av Bazaines öde.

Guedalla lyfter fram den ironiska kontrasten mellan de två marskalkarna och deras roller i fransk militärhistoria. Han belyser hur Bazaine, efter att ha tjänat hårt och stigit i graderna, förråddes av sitt eget land och stämplades som syndabock.

Medan Petain, från att ha varit en hjälte vid försvaret av Verdun 1916 dömdes till döden för förräderi vid återkomsten från Tyskland. Straffet omvandlades till livstids fängelse av Charles de Gaulle.

"The Two Marshals" blir således inte bara en berättelse om två franska militära ledare utan också en reflektion av Guedallas egna åsikter om deras öden och den paradoxala historien om Frankrikes militära händelser.

Boken gavs ut samma år som Guedalla dör.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish