Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sakkaras sand. Tempelriddarens arv.

Sakkaras sand. Tempelriddarens arv.

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Sakkaras sand. Det är 1939. Två barndomsvänner, Jack Halder, tyskamerikan, och amerikanen Harry Weaver, träffas vid arkeologiska utgrävningar i Sakkara vid Egyptens pyramider. Där förälskar sig båda i den vackra, tyska judinnan Rachel Stern. Men trots rivaliteten består deras vänskap.
Fyra år senare, i november 1943, är nazisterna på väg att förlora kriget. Men Hitler har sanktionerat en plan som kan vända krigslyckan; President Roosevelt och premiärminister Churchill ska lönnmördas vid det planerade toppmötet i Kairo.
Major Jack Halder utses att leda den tyska dödspatrullen. När USA lyckas avslöja planerna får Harry Weaver, numera officer vid amerikanska säkerhetstjänsten, uppdraget att till varje pris förhindra attentatet.
Nu börjar på båda sidor en intensiv jakt mot klockan. Det blir en uppgörelse på liv och död mellan Jack och Harry. Emellan dem står Rachel - deras ungdomskärlek.

Tempelriddarens arv: handlar om en olöst, historisk gåta – tempelriddarnas förmodade hemligheter och gömda rikedomar, som till denna dag inte har hittats. Tempelriddarorden har överlevt i det fördolda till våra dagar, och deras hemlighet skulle, om mysteriets lösning hamnade i fel händer, kunna få förödande konsekvenser för den nutida kristna trosuppfattningen. Läsaren dras in i boken från första sidan, genom den dramatiska berättelsen om hur den tjugoandra stormästaren, Jacques de Molay, torteras till döds i Paris 1308. Cotton Malone är pensionerad amerikansk agent och äger numera ett antikvariat i Köpenhamn. På ett trottoarkafé får han plötsligt syn på sin f.d. chef vid amerikanska justitiedepartementet, Stephanie Nelle. En man i röd jacka stjäl hennes handväska, upptäcks och jagas upp i Runde torn, där han kastar sig över räcket och dör. Stephanie plockar upp väskan och försvinner. När Malone får kontakt med henne berättar hon att mannen i den röda jackan var ute efter en anteckningsbok som tillhört hennes avlidne man Lars, en hängiven historiker som samlat på sig ledtrådar till tempelriddarnas hemlighet. Stephanie, hennes son Mark och Malone inleder en jakt på hemligheten. Men det gör också en hårdför falang inom ordern.Efterforskningarna leder de båda grupperna till en grotta i södra Frankrike, och den slutliga sammandrabbningen mellan ont och gott är oundviklig.

Lätt gulnade. Bruksskador på omslag.

Titta på alla mina andra annonser.
Jag säljer böcker dvd-filmer och VHS-filmer.
Jag har alltid, 64:- i frakt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish