Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
100 landskapsvantar

100 landskapsvantar

Häftad bok. ICA förlaget AB. 1981. 52 sidor.

Mycket gott skick. PRESENTSKICK
”GÖR EN VANTE” uppmanade ICA-kuriren sina läsare vintern 1980/1981. Resultatet av tävlingen blev fantastiskt. Och man kan med glädje konstatera, att det finns oändligt många som kan föra vidare den uråldriga konsten att arbeta med garn. Som kan berätta om de gamla traditionerna, som har fantasi och förmåga att skapa nytt med bestående värde. För allt detta är det här häftet ett bevis.
I 100 LANDSKAPSVANTAR finns beskrivningar till 20 stycken av de 25 vinnarvantarna – var och en representant för sitt svenska landskap. Till de fem vantarna i tovning, nålbindning och tvåändsstickning finns litteraturhänvisningar, där man kan lära sig teknikerna. Vi hade ingen möjlighet att här få plats med de långa beskrivningarna. Men till de tre utsökta broderierna på de här vantarna finns det teckningar. Både för de som kan göra vantarna på egen hand, och för alla som kanske vill överföra mönstren till stickade eller virkade vantar.
Det är noga räknat 114 vantar i 100 LANDSKAPSVANTAR. Dels vinnarvantarna, dels många av de andra otroligt fina exemplaren, som priserna inte räckte till. Alla de fotograferade vantarna är original. Beskrivningarna till vinnarvantarna är gjorda av Bergå Färgeri & Ullspinneri AB i garner som motsvarar originalens så mycket som möjligt. MI en del fall blir det vissa avvikelser – där prisvantarna till exempel är gjorda av handspunnet och hemfärgat garn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish