Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2001

Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2001

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 157 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. förråd 40000

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151837307
Titel
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2001
Författare
Gastronomiska akademien
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2000
Omfång
157 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
418 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Är snabbmat födopiller som i framtiden gör susen? Eller måhända sånt vi spiller när vi åker X2000?
Detta är några av de versifierade undringar som Povel Ramel framförde på Gastronomiska Akademiens snabbmatssymposium i oktober 1999. Hans övriga rimmade grubblerier inför detta nutidsfenomen kan man ta del av i årgång 2001 av Gastronomisk kalender.

Jan-Öjvind Swahn, kalenderns redaktör, ger i en essä bl.a. recept på forna tiders "bänkvälling" och "ruskomsnusk", rätter som var lika läckra som det låter, medan Svenska Akademiens ständige sekreterare, Horace Engdahl, berättar om Goethes lidelse för betydligt smakligare spis och Dick Harrison, docent i historia, skriver om matkulturen under tidig medeltid.
Bland övriga författare i årets kalender märks Nils-Arvid Bringéus, som skriver om seden med "julhögar" i forna dar, och Stephan Rössner, som redogör för hur hormonerna styr vårt val av föda under både dygnets och den enskilda måltidens förlopp.