Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
D'Annunzio: dekadent diktare, krigare och diktator

D'Annunzio: dekadent diktare, krigare och diktator

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2015. 305 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott-mycket gott skick. Främre pärmsidan svagt buktande i formen. Lätt sned rygg. Lätt stötta kanter och hörn på skyddsomslaget. 672 gram.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789113064314
Titel
D'Annunzio : dekadent diktare, krigare och diktator
Författare
Göran Hägg
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2015
Omfång
305 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 235 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
669 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gabriele D'Annunzio (1863-1938) är nästan okänd hos oss, eller möjligen ökänd. Man tror felaktigt att han var fascist. I Italien har den litterära uppvärderingen varit enorm de senaste tio åren och kulminerat vid 150-årsminnet av hans födelse. Men levnadsloppet är unikt. Debut som underbarn, listar sig in i Roms societet och förför hertigdotter och gifter sig, men sammanlever med andra aristokratiska älskarinnor, berömda skådespelerskor samt premiärministerns dotter. Gör succé som dekadent romanförfattare i Oscar Wildes anda och nyskapande modernistisk lyriker, väljs till parlamentet som konservativ estet, går över till socialisterna i protest mot massaker på arbetare, tvingas fly ur landet undan sina fordringsägare. Återvänder i triumf när första världskriget utbrutit och befordras till lansiäröverste, flyger stridsuppdrag och förlorar ett öga, bombarderar Wien med flygblad, torpederar österrikiska flottan i dess hemmahamn och skriver dikt om saken på hemvägen till sitt harem i Venedig. Erövrar efter kriget den jugoslaviska staden Fiume och inför syndikalismen som statsskick. Tvingas hem till Italien, planerar syndikalistisk kupp, men knuffas ut genom fönster på uppdrag av Mussolini som istället tar makten. Framlever sina sista år i som en sorts fånge i världens mest kitschiga författarpalats, sysselsatt med avancerad erotik och hatiska uttalanden om Hitler. En underhållande bok.