Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789175804286
Titel
De andliga övningarna i kontemplativ form : en introduktion till den kontemplativa livshållningen och Jesusbönen
Författare
Jalics S. J., Franz
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Utgivningsår
2009
Omfång
335 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
370 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Franz Jalics s.j. är född 1927 och alltjämt verksam i Tyskland som jesuitpräst. Han har tillfört Ignatius av Loyolas andliga öv- ningar en ny dimension i och med att han ger dem i kontemplativ form. Den som gör övningarna ska inte återskapa bibelscener för sin inre syn och själv medverka i dem utan meditera över bibeln och de andliga övningarna i inre och yttre tystnad.
Boken är uppdelad i teologiska, resonerande så kallade an- föranden översatta av Bengt Almstedt och samtal med dem som mediterar under Jalics ledning översatta av Ida Dahlgren. 20 samtal efter varje dag ger en bred bild av de funderingar och svårigheter som dyker upp i tystnaden; bortträngda känslor och minnen som gör sig påminda, oförsonade relationer, sorger och besvikelser men också glädjen i mötet med Jesus Kristus, kärleken till honom och till det egna jaget. Samtalen ger många möjligheter till identifikation med dem som vägleds av Jalics.
Den som vill försöka meditera själv i sin vardag får här många praktiska tips och råd om hur man går tillväga, från nödvändig- heten att avsätta en bestämd tidsrymd varje dag till hur man får bukt med tankebrus och oförmågan att fokusera.
Med mycken kärlek och humor hjälper författaren sina med- människor att fördjupa sin tro på och sin kärlek till Jesus Kristus.