Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En ängel vid mitt bord : en självbiografi II

En ängel vid mitt bord : en självbiografi II

Inbunden bok. Modernista. 2023. 214 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

En av 1900-talets stora självbiografiska romaner.

En ängel vid mitt bord är den bok som har kommit att definiera Janet Frames författarskap. Den ingick i en självbiografisk svit, där hon med romanförfattarens skicklighet och poetens känslighet byggde en säregen värld av sina minnen: livet som barn till fattiga järnvägsarbetare, tiden för studier och läsning och - inte minst - de många år då hon satt inspärrad på mentalsjukhus. Och slutligen: inträdet i författarnas spegelstad.

»Förlust, död, jag såg allting filosofiskt: jag hade ju fortfarande mitt skrivande, eller hur, och om det blev nödvändigt kunde jag använda mig av min schizofreni för att överleva.«

Glas, speglar, reflektioner, upplevelsen av att vara av skild från omvärlden genom glasskivor eller sjukdomens brutna blick - den författare som växte fram ur denna bildvärld betraktas sedan länge som Nya Zeelands främsta genom alla tider.
I översättning av Annika Preis.

JANET FRAME föddes 1924 i Dunedin på Nya Zeeland. Under sin livstid publicerade hon elva romaner, fyra novellsamlingar, en diktsamling och en barnbok - samt den självbiografiska trilogi som lade grunden till hennes berömmelse och filmatiserades av Jane Campion 1990. Hon avled i födelsestaden år 2004.

»En av de vackraste & mest rörande böcker jag läst. Ett mästerverk.« (Jane Campion)

»En av de stora självbiografierna från 1900-talet.« (Sunday Times).

»Lysande och oförglömlig. Betyg: 5 av 5.« (Inger Littberger Caisou-Rousseau, BTJ).


AV JANET FRAME

SJÄLVBIOGRFISKA SVITEN: 1. Till landet Är : en självbiografi I / 2. En ängel vid mitt bord : en självbiografi II / 3. Sändebud från Spegelstaden : en självbiografi III.

FRISTÅENDE: Bodde alltid i Maniototo / Ansikten i vattnet / Lagunen och andra berättelser (Hungrig bland orden) / Mot ännu en sommar / Doftande trädgårdar för de blinda / Vid alfabetets gräns / Ugglor gråter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177810155
Titel
En ängel vid mitt bord
Författare
Frame, Janet
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2023
Omfång
214 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 218 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
432 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En av 1900-talets stora självbiografiska romaner»Lysande och oförglömlig.« Betyg: 5 av 5 - Inger Littberger Caisou-Rousseau, BTJ
En ängel vid mitt bord är den bok som har kommit att definiera Janet Frames författarskap. Den ingick i en självbiografisk svit, där hon med romanförfattarens skicklighet och poetens känslighet byggde en säregen värld av sina minnen: livet som barn till fattiga järnvägsarbetare, tiden för studier och läsning och - inte minst - de många år då hon satt inspärrad på mentalsjukhus. Och slutligen: inträdet i författarnas spegelstad. »Förlust, död, jag såg allting filosofiskt: jag hade ju fortfarande mitt skrivande, eller hur, och om det blev nödvändigt kunde jag använda mig av min schizofreni för att överleva.«
Glas, speglar, reflektioner, upplevelsen av att vara av­skild från omvärlden genom glasskivor eller sjukdomens brutna blick - den författare som växte fram ur denna bildvärld betraktas sedan länge som Nya Zeelands främsta genom alla tider.
I översättning av Annika Preis.JANET FRAME föddes 1924 i Dunedin på Nya Zeeland. Under sin livstid publicerade hon elva romaner, fyra novellsamlingar, en diktsamling och en barnbok - samt den självbiografiska trilogi som lade grunden till hennes berömmelse och filmatiserades av Jane Campion 1990. Hon avled i födelsestaden år 2004.»En av de vackraste & mest rörande böcker jag läst. Ett mästerverk.« Jane Campion»En av de stora självbiografierna från 1900-talet.« Sunday Times