LIMETIME
Inbunden bok. Klicka på bokens titel för att se flera bilder! Forum. 1 uppl. 2005. 127 s. Inbunden. Förlagets dek. kartonnage med skyddsomslag. 22x20,5cm. 640 gram.
Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Ur baksidestexten: LIME - denna vackra, goda och nyttiga citrusfrukt - kan locka fram många härliga smaker. Och den kan användas till mer än exotiska drinkar och syrliga desserter. I dessa 50 tilltalande recept - förrätter, huvudrätter, desserter, drinkar och diverse tillbehör och såser - utnyttjas både skal och saft på ett spännande och intressant sätt. Bland frestelserna kan nämnas gazpacho med krabbsallad, kall avocadosoppa med lime och koriander, honungs- och limerostade morötter med grillat fläsk, whiskymarinerade revbenspjäll med parmesangrönsaker, limetårta med cocosglasyr, päroncarpaccio, kiwimarmelad med lime och kanel, mangosalsa samt limepickles. LIMETIME är illustrerad med aptitretande och vackra bilder av Martin Cejie.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9137126660
- Titel
- Limetime : 50 läckra recept
- Författare
- Forslin, Liselotte
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lime denna vackra, goda och nyttiga citrusfrukt kan locka fram många härliga smaker. Lär dig att gå ett steg längre än exotiska drinkar och syrliga desserter. I dessa 50 tilltalande recept används både skal och saft på ett spännande och intressant sätt. Här finns förrätter, huvudrätter, desserter, drinkar och diverse tillbehör och såser. Ur det frestande innehållet: gazpacho med krabbsallad; gravad lax med lime; grillad baconlindad marulk med limeaïoli; grön ärtsoppa med gravade laxkuber; kall avokadosoppa med lime och koriander; räkcocktail med limevinägrett; fläskfilé marinerad i lime och vitlök; honungs- och limerostade morötter med grillat fläsk; kycklingwok; varm nudelsallad med lövbiff; whiskymarinerade revbensspjäll med parmesangrönsaker; key lime pie; limetårta med kokosglasyr; mörk chokladkaka med syrlig glasyr; persikor i lime; päroncarpaccio; äppelkräm med limeyoghurt och honung; Caipirinha; lime- och ingefärste; Mojito; kiwimarmelad med lime och kanel; limecurd; mangosalsa samt limepickles. Utöver recepten finns också texter om limens historia och limefakta med tips om bästa hantering av den mångsidiga lilla frukten. Limetime är illustrerad med aptitretande och vackra bilder av Martin Cejie.Liselotte Forslin är frilansande matskribent och stylist, har medverkat i flera kokboksprojekt och skriver och utvecklar recept för tidningar och tidskrifter. Hon har tidigare på Forum givit ut Sandwich & sånt tillsammans med sin bror Jonas Larsson som står för layouten av även denna bok.