Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198392401
Titel
Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost
Författare
Felding, Maria
Förlag
Soulfoods
Utgivningsår
2019
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
171 x 240 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
805 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tankar om miljö, etik och hälsa har lett till ett ökat intresse för veganism och en växtbaserad kost. Men medan allt fler byter ut köttbullarna mot bönor, finns det de som funderar på om det verkligen är hälsosamt att bara äta mat från växtriket. Får veganer i sig tillräckligt med protein, måste man inte dricka komjölk för att få starka ben och visst ökar risken för bröstcancer om man äter soja? Och hur är det egentligen med fisk? Förvirringen kring vilken mat man bör äta är utbredd och många kostråd grundar sig mer på myter än den senaste vetenskapen. I den här boken har en läkare och en klinisk dietist gått ihop för att hjälpa oss att navigera bland alla motstridiga råd i kostdjungeln. Målet är att ge läsaren en grundläggande förståelse för hur många av de livsstilssjukdomar som drabbar oss västerlänningar utvecklas. Tillstånd som hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes går nämligen både att förebygga och att behandla – med en växtbaserad kost. Författarna går igenom olika kostmyter och en rad missförstånd om inflammation, antioxidanter, mättat fett, insulinresistens och mycket annat. Och så besvarar de förstås alla de vanliga frågorna om en växtbaserad kost. De ger oss också en praktisk vägledning till hur man äter växtbaserat, inklusive recept för att komma igång. Boken ger den kunskap som alla borde ha om hur maten påverkar sjukdom och hälsa, och den undanröjer alla tvivel om vilken som är den mest optimala kosten. ”I den här boken sammanfattar Maria Felding och Tobias Schmidt Hansen forskningen om den växtbaserade kostens hälsoeffekter. Komplexa data presenteras på ett begripligt och underhållande sätt. Låt innehållet inspirera dig till grönare måltider så att du själv får uppleva hur det påverkar ditt välbefinnande.” David Stenholtz, överläkare i onkologi, ordförande for Läkare för Framtiden