Naturligt slank . Kokboken
Inbunden bok. Forum . 2004. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
GI - nyckeln till ett piggare, friskare liv och en slankare kropp Det här är mycket mer än en vanlig kokbok, det är en enkel och inspirerande guide till en hälsosammare livsstil. Genom att välja livsmedel med lågt GI (glykemiskt index) och ha en rätt balanserad kosthållning kan vi undgå många av vår tids välfärdssjukdomar, som diabetes, övervikt, hjärt-kärlsjukdomar m.m. Sluta banta, ät istället gott och mättande enligt den nya GI-metoden - det ger mer varaktig energi och gör dig naturligt slankare. Den här boken innehåller över 100 spännande recept, läckra menyförslag för 4 veckor och förstås - de senaste GI-listorna.
Absolut nyskick. (210328 hod)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789137123738
- Titel
- Naturligt slank - Kokboken
- Författare
- Lindberg, Fedon
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 211 x 232 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter storsäljaren Naturligt slank kommer nu den efterlängtade uppföljaren Naturligt slank Kokboken. Det här är dock mycket mer än en vanlig kokbok, det är en inspirerande guide till en hälsosammare livsstil. Den är skriven för alla som tror på kostens hälsofrämjande effekter och som är nyfikna på hur man kan lägga om sina matvanor för att bibehålla eller få god hälsa. Fedon Lindberg har efter forskning utvecklat en näringslära som han kallat balanserad kost och som uppmanar till att välja livsmedel utifrån deras GI (glykemiska index), det vill säga utifrån hur snabbt kolhydraterna påverkar blodsockret. Kolhydrater som förbränns fort har högt GI och långsamma kolhydrater har lågt. Mycket tyder på att många välfärdssjukdomar diabetes, övervikt, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar, astma, allergier, kronisk utmattning, ofrivillig barnlöshet, reumatisk värk har samband med vår tids kosthållning. Vi äter helt enkelt för mycket snabba kolhydrater, som finns i t.ex. vitt bröd, potatis och socker, och för lite proteiner och långsamma kolhydrater. Mer kött, fisk, kyckling, ägg, nötter, grönsaker, baljväxter och bär ger långsammare stegring av blodsockret och längre mättnadskänsla. Väljer vi sådana livsmedel som har lågt GI får vi mer enegri, bättre immunförsvar och dessutom en naturlig viktminskning utan stränga och enformiga bantningsmetoder. Det här är en både lättfattlig och användbar metodbok och en omfattande och varierad receptsamling. Den bjuder på över 100 spännande recept och på läckra menyförslag för 4 veckor. Nya såväl som gamla välkända tillagningssätt används, men endast sådana som bevarar råvarornas näringsämnen och smak.Fedon Lindberg är läkare och specialist på invärtesmedicin. och har bedrivit forskning i både USA och Norge. 1999 grundade han Oslos första klinik för behandling av övervikt och livsstilsrelaterade sjukdomar.