Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Historia på riktigt! - arkivpedagogik i praktiken

Historia på riktigt! - arkivpedagogik i praktiken

Häftad bok Skånes Arkivförbund. 2001. 172 sidor.

Mycket gott skick. ISBN: 9197244376, boken gallrad fr bibliote samt inplastad, "Det är historia på riktigt!" är en vanlig kommentar från ungdomar som fått närkontakt med arkiven. De senaste åren har allt fler elever och lärare fått denna möjlighet. En ny värld har öppnat sig för dem som upptäckt arkiven via de skolprojekt som genomförts i runt om i Sverige. I Historia på riktigt! kan man läsa om erfarenheter och resultat av det arkivpedagogiska arbetet vid några av landets arkiv. Här kan arkivpersonal och lärare också få praktiska tips och idéer omhur arkiven kan användas i undervisningen - från förskola till vuxenundervisning. Författare är Eva Sjögren, arkivchef vid Skånes Arkivförbund och Catarina Lundström, arkivchef vif Föreningsarkivet i Jämtlands län. Båda har lång erfarenhet från förmedlingsarbete vid museer och arkiv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197244376
Titel
Historia på riktigt! - arkivpedagogik i praktiken
Författare
Eva Sjögren - Catarina Lundström
Förlag
Skånes Arkivförbund
Utgivningsår
2001
Omfång
172 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
210 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Det är historia på riktigt!" är en vanlig kommentar från ungdomar som fått närkontakt med arkiven. De senaste åren har allt fler elever och lärare fått denna möjlighet. En ny värld har öppnat sig för dem som upptäckt arkiven via de skolprojekt som genomförts i runt om i Sverige. I Historia på riktigt! kan man läsa om erfarenheter och resultat av det arkivpedagogiska arbetet vid några av landets arkiv. Här kan arkivpersonal och lärare också få praktiska tips och idéer omhur arkiven kan användas i undervisningen - från förskola till vuxenundervisning. Författare är Eva Sjögren, arkivchef vid Skånes Arkivförbund och Catarina Lundström, arkivchef vif Föreningsarkivet i Jämtlands län. Båda har lång erfarenhet från förmedlingsarbete vid museer och arkiv.