Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det är något genant att vi från svensk sida förefaller ligga i bakkant här

Det är något genant att vi från svensk sida förefaller ligga i bakkant här

Inbunden bok. Bokförlaget Atlas. 2024. 319 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Det här en bok om de som kom hit, de som lämnades kvar och de som ska tvingas ut ur Sverige.

Tidigt sommaren 2021 sprider sig oron bland afghaner som jobbar på Sveriges ambassad i Kabul. Talibanerna är på offensiven och andra länder förbereder sig redan för att hjälpa afghaner att lämna landet. Men inte Sverige. "Två av våra städare har uppvisat stämplade hotbrev" skriver den svenska ambassadören till ett semesterdåsigt UD i slutet av juli. Reaktionerna uteblir. Nödvändiga beslut om evakuering fattas först efter att talibanerna gripit makten.

Nawid Karimi, som jobbar på ambassaden, är övertygad om vad som hade hänt om inte han och kollegorna gång på gång krävt svar om Sveriges planer och till slut kontaktat svenska medier: "Då skulle de ha lämnat kvar oss."

När Thord Eriksson börjar skriva den här boken kretsar hans frågor om den motvilliga räddningsinsatsen. Frågorna blir fler när Sverige, innan det sista räddningsflyget ens lyft från Kabul, åter började fatta beslut om att utvisa afghaner. Några räddas i ena riktningen medan andra ska skickas tillbaka i den andra. Hur är det möjligt?

Thord Eriksson, född 1966 och uppvuxen i Köping, är journalist och författare. Hans förra bok Dom som stod kvar (2019), om ensamkommande unga, svensk migrationspolitik och frivilliga krafters betydelse, beskrevs som årets samhällsreportage i Expressen och som en av 2019 års bästa fackböcker i Göteborgs-Posten. Fackförbundet Visions medlemmar gav honom utmärkelsen Årets författare.



Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174450170
Titel
Det är något genant att vi från svensk sida förefaller ligga i bakkant här : Sverige efter Afghanistans fall
Författare
Eriksson, Thord
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
2024
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 210 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
562 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här en bok om de som kom hit, de som lämnades kvar och de som ska tvingas ut ur Sverige. Tidigt sommaren 2021 sprider sig oron bland afghaner som jobbar på Sveriges ambassad i Kabul. Talibanerna är på offensiven och andra länder förbereder sig redan för att hjälpa afghaner att lämna landet. Men inte Sverige. "Två av våra städare har uppvisat stämplade hotbrev" skriver den svenska ambassadören till ett semesterdåsigt UD i slutet av juli. Reaktionerna uteblir. Nödvändiga beslut om evakuering fattas först efter att talibanerna gripit makten. När Thord Eriksson börjar skriva den här boken kretsar hans frågor om den motvilliga räddningsinsatsen. Frågorna blir fler när Sverige, innan det sista räddningsflyget ens lyft från Kabul, åter började fatta beslut om att utvisa afghaner. Några räddas i ena riktningen medan andra ska skickas tillbaka i den andra. Hur är det möjligt?»Thord Erikssons rafflande Afghanistanbok är häpnadsväckande nutidshistoria Efter att ha läst boken känner jag en djup tacksamhet mot Thord Eriksson...det är en thriller han har skrivit. Vore jag filmproducent så skulle jag stå och banka på hans dörr just nu och kräva att få köpa rättigheterna.«  Jenny Nordberg, Sydsvenskan   Thord Eriksson, född 1966 och uppvuxen i Köping, är journalist och författare. Hans förra bok Dom som stod kvar (2019), om ensamkommande unga, svensk migrationspolitik och frivilliga krafters betydelse, beskrevs som årets samhällsreportage i Expressen och som en av 2019 års bästa fackböcker i Göteborgs-Posten. Fackförbundet Visions medlemmar gav honom utmärkelsen Årets författare.