Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sten Sture den yngre : En biografi

Sten Sture den yngre : En biografi

Inbunden bok. Historiska Media. 2023.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Få skeden i svensk historia har varit lika dramatiska som åren kring 1520. I detta skifte mellan medeltiden och den nya tiden blev Sverige invaderat av den danske unionskungen Kristian II, Stockholms blodbad utspelade sig och ett svenskt uppror år 1521 ledde till att Gustav Vasa blev kung.

Men alla dessa händelser var resultatet av minst lika stor dramatik under 1510-talet, då riksföreståndaren Sten Sture den yngre utkämpade en maktkamp med höga adelsmän i riksrådet och den katolske ärkebiskopen Gustav Trolle. Under några år före den danska invasionen låg den politiska makten i Sten Stures händer.

År 1520 stupade Sten Sture i strid mot Kristian II:s trupper. Men vad hade hänt om han hade överlevt? Hade Sverige fått en kung Sture istället för en kung Vasa? Lars Ericson Wolke har skrivit den första biografin över Sten Sture den yngre och bidrar på så sätt med nya pusselbitar till den svenska historien.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177899280
Titel
Sten Sture den yngre : en biografi
Författare
Ericson Wolke, Lars
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2023
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 235 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
732 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Få skeden i svensk historia har varit lika dramatiska som 1500-talets första decennier.I den krackelerande Kalmarunionen börjar nya maktspelare ta för sig. In på scenen träder den svenske riksföreståndaren Sten Sture den yngre, som under stor dramatik utkämpar en maktkamp med de höga adelsmännen i riksrådet och den katolske ärkebiskopen Gustav Trolle. När den danske unionskungen Kristian II beslutar att invadera Sverige har Sten Sture lyckats samla den politiska makten i sina egna händer. Det är svindlande att spekulera kring vad som hade hänt om han inte hade stupat i strid mot Kristians trupper 1520. Det hade mycket väl kunnat vara Sten Sture som bestigit den svenska tronen 1523 istället för Gustav Vasa, och den svenska historien skulle ha sett helt annorlunda ut.I denna biografi har Lars Ericson Wolke gått till källorna och följt spåren av den unge riksföreståndarens maktpolitiska drag. Detta är den första biografin som behandlar Sten Sture den yngres liv och som därmed bidrar med en ny och viktig pusselbit till den svenska historien.