Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Juan i Amerika

Juan i Amerika

Inbunden bok. Bokförlaget Bra Klassiker. 1984. 414 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Blått konstskinnsband med text och dekor i guld.
Juan är ättling i rakt nedstigande led på såväl mödernet som fädernet till den ryktbare Don Juan, som år 1793 gjort en visit hos hertiginnan av Fitz Fulke, medan hertigen var bortrest. Efter ett återfall i stamfaderns manér, sänds Juan till Amerika, och det är om hans brokiga upplevelser där, Eric Linklater skrivit denna roman, en av hans allra kvickaste.
Detta är Babylon, det upptäcker Juan snart. Här talas alla språk, tänks alla tankar, dyrkas alla makter - penningen och framgången främst. Här jäser och sjuder det, här händer vad som helst, och vad som helst är just vad som i rasande tempo händer Juan, som blir spritsmugglare, cirkusartist, collegestudent, bartender m. m. på löpande band. Med stor anpassningsförmåga avnjuter han i fulla drag varje ny förbluffande situation dess sötma. Sitt namn och sin stolta börd gör han all heder, och lyckliggör bland andra världens kanske starkaste kvinna, den enda som kan sjunga Tosca hängande upp och ner i knävecken, och den ruskige gangsterhövdingen Rödögas vackra dotter, som i smyg använder sina nyvunna erotiska erfarenheter som underlag för en kärleksroman i mycket modern stil.
Juan i Amerika är en med oförvillad klarsyn och kärleksfull grymhet tecknad karikatyr av förbudstidens skojiga, stojiga livsfarliga Amerika och ett älskvärt porträtt av en mycket sympatisk, något lealös ung man på oförfärad spaningsfärd i detta underliga land. (L)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish