Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vakna, mitt folk! : det judiska Europa mellan den franska revolutionen och den ryska

Vakna, mitt folk! : det judiska Europa mellan den franska revolutionen och den ryska

Inbunden bok. Volante. 2023.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Perioden mellan den franska revolutionen och den ryska är inte bara en av västerlandets mest dynamiska epoker, präglad av kulturella, industriella och demokratiska genombrott. Det är också den tid då judarna går från att vara en inåtvänd minoritet till att bli en bärande del av den europeiska kulturen och samhällslivet.

Med utgångspunkt i Berlin, Wien, Vilnius och Odessa skildrar Eva Ekselius utvecklingen i revolutionernas, omvälvningarnas och de gryende nationalismernas Europa då även en judisk nationalism föds i olika former av sionism. På nära håll får vi följa de judiska kvinnor och män, i både öst och väst, som kom att forma detta nya Europa. Det är en unik, detaljrik och levande inblick i judiskt liv, i kampen för rättvisa och i de smärtsamma konflikter som uppstår när tradition möter modernitet.



Eva Ekselius (f. 1942) är disputerad litteraturvetare och en av Sveriges mest välrenommerade journalister, verksam på Dagens Nyheters kulturredaktion 1968 2007. Hon har specialiserat sig på forskning om judisk kultur, religion och historia.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789179652845
Titel
Vakna, mitt folk! : det judiska Europa mellan den franska revolutionen och den ryska
Författare
Ekselius, Eva
Förlag
Volante
Utgivningsår
2023
Omfång
550 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
200 x 243 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
1228 g
Språk
Svenska
Baksidestext
AUGUSTNOMINERAD! NOMINERAD TILL STORA FACKBOKSPRISET!

Med utgångspunkt i Berlin, Wien, Vilnius och Odessa skildrar Eva Ekselius utvecklingen i revolutionernas, omvälvningarnas och de gryende nationalismernas Europa då även en judisk nationalism föds i olika former av sionism. På nära håll får vi följa de judiska kvinnor och män, i både öst och väst, som kom att forma detta nya Europa. Det är en unik, detaljrik och levande inblick i judiskt liv, i kampen för rättvisa och i de smärtsamma konflikter som uppstår när tradition möter modernitet. Eva Ekselius (f. 1942) är disputerad litteraturvetare och en av Sveriges mest välrenommerade journalister, verksam på Dagens Nyheters kulturredaktion 1968 2007. Hon har specialiserat sig på forskning om judisk kultur, religion och historia. Överväldigande Dagens Nyheter Enastående Sydsvenskan En heroisk bedrift Opulens Fantastisk och djuplodande" BTJ Spränglärd och fascinerande Vi Läser En skimrande pärla Blekinge Läns Tidning Vid läsningens slut önskar man att den fortsatt ett par hundra sidor till Respons