Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Oaxen julbord : klassisk julmat

Oaxen julbord : klassisk julmat

Inbunden bok. Modernista. 2 uppl. 2009. 251 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bok med mycket fina foton och recept.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186021610
Titel
Oaxen julbord : klassisk julmat
Författare
Ek, Magnus
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2009
Omfång
251 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
720 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Utsedd till Sveriges bästa kokbok 2008 av Gourmand World Cookbook Awards.

Oaxens skärgårdskrog, som drivs av Agneta Green och Magnus Ek, är Sveriges mest prisade restaurang. Nu presenterar de sitt smakrika julbord i bokform.

Oaxens julbord bygger på det traditionella svenska julbordet med klassisk och rejäl mat. Recepten utgår ifrån ett ekologiskt perspektiv och utnyttjar säsongens och den närliggande naturens råvaror. Magnus Ek har utifrån denna gedigna grund utvunnit de ultimata smakkombinationerna ur maten med sina kunskaper om matens kemi.

Recepten inkluderar åtta sorters inlagd sill, gravad, inkokt och rökt lax, köttbullar, prinskorv, senapsgriljerad skinka, dopp i grytan och inte minst alla de godsaker man ser fram emot att äta när julmiddagen är över. Utöver de rätter vi alla kommit att associera med julen finns också Oaxens egenkomponerade julspecialiteter som ingefärskryddad fläsksida, kalvaladåb med dill, havtornsinlagd gurka och andra rätter som restaurangens besökare kommit att förvänta sig på julbordet.

Oaxens julbord illustreras av Anders Thessings stämningsfyllda fotografier.

Magnus Ek är en av Sveriges mest inflytelserika kockar. Hans matlagning kännetecknas av ett ständigt sökande efter friska inslag från naturen. Under hans tid i kocklandslaget har denna strävan bland annat resulterat i VM- och OS-guldmedaljer.

Pressröster:

»Detta är ingen coffee table-bok, utan mer klassiskt formgiven, med de fantastiska, stillebenliknande bilderna och de mycket noggrant skrivna recepten var för sig.«
Elin Peters och Jens Linder, Dagens Nyheter

»Då är Oaxens julbord (Modernista förlag) roligare läsning för den som önskar göra ett klassiskt julbord.(...) Anders Thessing har tagit bilder som får det att vattnas i munnen«
Ulf W Sundberg, Sydsvenskan