Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Toppen och jag på torpet

Toppen och jag på torpet

Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1962. 177 sidor.

Dåligt skick. Figge Blad, en skäggig ung stockholmskonstnär, har slagit sig ned i en gammal ödestuga långt borta i vildmarken. Hans syskonbarn Susanna och Toppen lyckas skaffa sig en inbjudan dit. De lovar att ta hand om hushållet under sommaren, så att morbror Figge ska få måla i fred.

Och visst gör de sitt bästa för att hjälpa till med likt och olikt, och muntert har de det alla tre, särskilt tillsammans med ett par glada pirater från andra sidan sjön.

Men så mycket arbetsro för stackars morbror Figge blir det just inte. För vad kan inte ett par påhittiga ungdomar ställa till bara genom att t.ex. sätta igång med stortvätt, uppfinna en ny och tidsbesparande diskmetod eller helt enkelt bjuda på fransk champinjonomelett!

Än är det morbror Figge som svävar i livsfara, än är det själva torpet som hållet på att stryka med, än får en hemlig nattlig utflykt de mest oväntade följder för Toppen och Susanna. Ja, man kan nog lugnt säga att det blir en omväxlande sommar!

(Om författaren: Somrarna brukade barnboksförfattarinnan Edith Unnerstad tillbringa hos sin släkt på Åland där hon fick inspiration till innehållet i sina böcker. Hon var en mycket produktiv författare och ägnade all sin tid åt att läsa och skriva böcker. När Edith var ung var Mariehamn en stad där befolkningen levde enkelt och fattigt. Men barnen hittade på sina egna lekar och livsgnistan var stor, liksom kärleken till sina nära och kära. Familjelivets glädje och familjens sammanhållning framträder tydligt i hennes författarskap. 1957 belönades hon med Nils Holgersson-plaketten, ett litteraturpris för barn- och ungdomsförfattare.)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish