-
Äpplen : trädet, frukten, musten
Inbunden bok. Polaris Fakta. 2021. 151 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215535
- Titel
- Äpplen : trädet, frukten, musten
- Författare
- Drevstam, Charlie
- Förlag
- Polaris Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 243 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodlingDetta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte den till liv och lärde sig allt om skötsel, beskärning och sorter. Och till slut hur man tillverkar de ädla dropparna vi kallar must. - Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och svarta spretiga, till synes döda, träd kunde skönjas bakom härvor av taggiga snår och sly. Det var svårt att se vad som var levande och inte. I sin strävan efter ljus under de decennier odlingen stått orörd hade äppelträdens grenar dragit åt extrema håll, och när sly och annat så småningom tagits bort såg vissa träd inte kloka ut. Det här är en bok som berättar hur jag, från början i det närmsta helt okunnig, fick liv den gamla övergivna äppelodlingen på Österlen. Hur platsen förändrades och hur jag förverkligade en dröm. Men det är också en bok om hur jag lärde mig mer om hur man beskär ett gammalt träd, om frukten och om den där fantastiska saften som man kan pressa ur den ett hantverk som jag här vill dela med mig av till alla andra nybörjare och äppelamatörer där ute. CHARLIE DREVSTAM är fotograf och har tagit bilderna till många välkända kokböcker, bland annat Tommy Myllymäkis böcker och Paul Svenssons Grönsaker A-Ö. Det här är den första boken där han står för både bild och text.PRESSRÖSTER OM BOKEN: "En vacker och lärorik bok." / Tidningen Gård och torp"Läsaren får del av massor med matnyttiga och handfasta fakta, som bärs fram av Charlies personliga berättelse om resan han gjort i sin äppelodling. Berättelser som gör boken väl värd att läsa även för den som egentligen inte är så värst intresserade av trädbeskärning och fruktmögel." / Magasinet Österlen"Det är en lättillgänglig, innehållsrik och inte minst mycket trevlig bok. Den illustreras av författarens egna bilder, och de lever klart upp till de förväntningar man kan ha på en proffsfotograf." / Bibliotekstjänst"En praktisk handbok samtidigt som den med sina vackra bilder inspirerar." / Magasinet Skåne
Polaris Fakta 9789189215535 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113071473
- Titel
- Soppa, fond & buljong
- Författare
- Lundin, Cecilia - Turunen, Malin - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 285 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
Soppa är smart mat. Den utgår ifrån en enkel grund men är lätt att variera i det oändliga. Bara genom att byta ut ett par ingredienser går man från matig till lyxig, från traditionell till trendig. Att laga en soppa är också ett utmärkt sätt att göra det mesta av råvarorna.
I Soppa, fond och buljong låter Allt om Mat det bästa från den svenska mathistorien möta det senaste från den gastronomiska världen.
Testa något nytt i form av Crispy tofuramen eller Pochas a la riojajna. Värm upp gästerna med Skördesoppa med örtcrème eller förgyll vardagen med Pasta e fagioli. I boken presenteras 100 recept med såväl svenska husmanssoppor som nya, oemotståndliga varianter med influenser från hela världen. Dessutom ägnas ett stort avsnitt åt buljonger och fonder, för den som vill göra sin egen.
Norstedts 1 9789113071473 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9157443637
- Titel
- 1969, 1977, 1994 : sjuttiotvå porträtt av en svårfångad generation : fotografier
- Författare
- Drevstam, Charlie - Ahlström, Gabriella - Magasin union
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9157443637 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts 1 9789113038414 -
Julkokboken
Inbunden bok. Norstedts/Allt om Mat. 1 uppl. 2011. 160 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts/Allt om Mat 1 9789113038414 -
Äpplen : trädet, frukten, musten
Inbunden bok. Polaris Fakta. 2021. 151 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.
En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodling.
Detta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte d läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215535
- Titel
- Äpplen : trädet, frukten, musten
- Författare
- Drevstam, Charlie
- Förlag
- Polaris Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 243 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodlingDetta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte den till liv och lärde sig allt om skötsel, beskärning och sorter. Och till slut hur man tillverkar de ädla dropparna vi kallar must. - Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och svarta spretiga, till synes döda, träd kunde skönjas bakom härvor av taggiga snår och sly. Det var svårt att se vad som var levande och inte. I sin strävan efter ljus under de decennier odlingen stått orörd hade äppelträdens grenar dragit åt extrema håll, och när sly och annat så småningom tagits bort såg vissa träd inte kloka ut. Det här är en bok som berättar hur jag, från början i det närmsta helt okunnig, fick liv den gamla övergivna äppelodlingen på Österlen. Hur platsen förändrades och hur jag förverkligade en dröm. Men det är också en bok om hur jag lärde mig mer om hur man beskär ett gammalt träd, om frukten och om den där fantastiska saften som man kan pressa ur den ett hantverk som jag här vill dela med mig av till alla andra nybörjare och äppelamatörer där ute. CHARLIE DREVSTAM är fotograf och har tagit bilderna till många välkända kokböcker, bland annat Tommy Myllymäkis böcker och Paul Svenssons Grönsaker A-Ö. Det här är den första boken där han står för både bild och text.PRESSRÖSTER OM BOKEN: "En vacker och lärorik bok." / Tidningen Gård och torp"Läsaren får del av massor med matnyttiga och handfasta fakta, som bärs fram av Charlies personliga berättelse om resan han gjort i sin äppelodling. Berättelser som gör boken väl värd att läsa även för den som egentligen inte är så värst intresserade av trädbeskärning och fruktmögel." / Magasinet Österlen"Det är en lättillgänglig, innehållsrik och inte minst mycket trevlig bok. Den illustreras av författarens egna bilder, och de lever klart upp till de förväntningar man kan ha på en proffsfotograf." / Bibliotekstjänst"En praktisk handbok samtidigt som den med sina vackra bilder inspirerar." / Magasinet Skåne
Polaris Fakta 9789189215535 -
Ljussätt ditt hem
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2010. 141 sidor.
Mycket gott skick. Nära nyskick men liten reva omslagets baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434290
- Titel
- Ljussätt ditt hem
- Författare
- Piippo, Kai
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 901 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inspirerande om ljussättning
Att ljussätta ett rum är så mycket mer än att bara välja en snygg lampa. Belysningen är avgörande för att skapa ett vackert, behagligt och funktionellt hem. Men för att åstadkomma detta krävs kunskap om ljuskällor och deras effekter.
I boken får du lära dig steg för steg hur du kan gå tillväga för att få en bra ljussättning i ditt hem. Hur du kan skapa belysning som passar för såväl arbete och läsning som en stämningsfull måltid. Du får råd om placering av armaturer och illustrerade exempel för ljussättning av hemmets olika rum - vardagsrum, sovrum, kök, arbetsrum, badrum och hall.
Boken ger information om vilka alternativ som finns på marknaden, både ur teknik-, ekonomi- och miljösynpunkt. Det finns idag enkla och billiga system för att styra belysningen i hemmet. Här kan du också läsa om underhåll och säkerhet för belysning.
Ica Bokförlag 9789153434290 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9157443637
- Titel
- 1969, 1977, 1994 : sjuttiotvå porträtt av en svårfångad generation : fotografier
- Författare
- Drevstam, Charlie - Ahlström, Gabriella - Magasin union
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9157443637 -
Ljussätt ditt hem LIBRIS-ID: 11895921
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 141 sidor.
Nyskick. Boken finns i Stockholms innerstad och kan köpas o hämtas portofritt om så önskas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434290
- Titel
- Ljussätt ditt hem
- Författare
- Piippo, Kai
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 901 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inspirerande om ljussättning
Att ljussätta ett rum är så mycket mer än att bara välja en snygg lampa. Belysningen är avgörande för att skapa ett vackert, behagligt och funktionellt hem. Men för att åstadkomma detta krävs kunskap om ljuskällor och deras effekter.
I boken får du lära dig steg för steg hur du kan gå tillväga för att få en bra ljussättning i ditt hem. Hur du kan skapa belysning som passar för såväl arbete och läsning som en stämningsfull måltid. Du får råd om placering av armaturer och illustrerade exempel för ljussättning av hemmets olika rum - vardagsrum, sovrum, kök, arbetsrum, badrum och hall.
Boken ger information om vilka alternativ som finns på marknaden, både ur teknik-, ekonomi- och miljösynpunkt. Det finns idag enkla och billiga system för att styra belysningen i hemmet. Här kan du också läsa om underhåll och säkerhet för belysning.
Ica Bokförlag 1 9789153434290 -
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga kor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2013. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134102
- Titel
- Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
- Författare
- Akkoc, Kerim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är nästan så att man är frestad att utropa ”äntligen!” på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet.
Fastfood Magazine
Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok.
Västerviks-Tidningen
I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.
Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.
Gareth Jones: ”Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt – riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende.”
Gareth Jones kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen.
David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder.
Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm. Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket.
Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson - kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.
Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."
Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet.
Ica-Kuriren
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127134102 -
Soppa, fond & buljong
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 151 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071473
- Titel
- Soppa, fond & buljong
- Författare
- Lundin, Cecilia - Turunen, Malin - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 285 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
Soppa är smart mat. Den utgår ifrån en enkel grund men är lätt att variera i det oändliga. Bara genom att byta ut ett par ingredienser går man från matig till lyxig, från traditionell till trendig. Att laga en soppa är också ett utmärkt sätt att göra det mesta av råvarorna.
I Soppa, fond och buljong låter Allt om Mat det bästa från den svenska mathistorien möta det senaste från den gastronomiska världen.
Testa något nytt i form av Crispy tofuramen eller Pochas a la riojajna. Värm upp gästerna med Skördesoppa med örtcrème eller förgyll vardagen med Pasta e fagioli. I boken presenteras 100 recept med såväl svenska husmanssoppor som nya, oemotståndliga varianter med influenser från hela världen. Dessutom ägnas ett stort avsnitt åt buljonger och fonder, för den som vill göra sin egen.
Norstedts 1 9789113071473 -
-
Soppa, fond & buljong
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 151 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerat pappband m klotrygg i utmärkt skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071473
- Titel
- Soppa, fond & buljong
- Författare
- Lundin, Cecilia - Turunen, Malin - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 285 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
Soppa är smart mat. Den utgår ifrån en enkel grund men är lätt att variera i det oändliga. Bara genom att byta ut ett par ingredienser går man från matig till lyxig, från traditionell till trendig. Att laga en soppa är också ett utmärkt sätt att göra det mesta av råvarorna.
I Soppa, fond och buljong låter Allt om Mat det bästa från den svenska mathistorien möta det senaste från den gastronomiska världen.
Testa något nytt i form av Crispy tofuramen eller Pochas a la riojajna. Värm upp gästerna med Skördesoppa med örtcrème eller förgyll vardagen med Pasta e fagioli. I boken presenteras 100 recept med såväl svenska husmanssoppor som nya, oemotståndliga varianter med influenser från hela världen. Dessutom ägnas ett stort avsnitt åt buljonger och fonder, för den som vill göra sin egen.
Norstedts 1 9789113071473 -
Äpplen : trädet, frukten, musten
Inbunden bok. Polaris Fakta. 2021. 151 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215535
- Titel
- Äpplen : trädet, frukten, musten
- Författare
- Drevstam, Charlie
- Förlag
- Polaris Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 243 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodlingDetta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte den till liv och lärde sig allt om skötsel, beskärning och sorter. Och till slut hur man tillverkar de ädla dropparna vi kallar must. - Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och svarta spretiga, till synes döda, träd kunde skönjas bakom härvor av taggiga snår och sly. Det var svårt att se vad som var levande och inte. I sin strävan efter ljus under de decennier odlingen stått orörd hade äppelträdens grenar dragit åt extrema håll, och när sly och annat så småningom tagits bort såg vissa träd inte kloka ut. Det här är en bok som berättar hur jag, från början i det närmsta helt okunnig, fick liv den gamla övergivna äppelodlingen på Österlen. Hur platsen förändrades och hur jag förverkligade en dröm. Men det är också en bok om hur jag lärde mig mer om hur man beskär ett gammalt träd, om frukten och om den där fantastiska saften som man kan pressa ur den ett hantverk som jag här vill dela med mig av till alla andra nybörjare och äppelamatörer där ute. CHARLIE DREVSTAM är fotograf och har tagit bilderna till många välkända kokböcker, bland annat Tommy Myllymäkis böcker och Paul Svenssons Grönsaker A-Ö. Det här är den första boken där han står för både bild och text.PRESSRÖSTER OM BOKEN: "En vacker och lärorik bok." / Tidningen Gård och torp"Läsaren får del av massor med matnyttiga och handfasta fakta, som bärs fram av Charlies personliga berättelse om resan han gjort i sin äppelodling. Berättelser som gör boken väl värd att läsa även för den som egentligen inte är så värst intresserade av trädbeskärning och fruktmögel." / Magasinet Österlen"Det är en lättillgänglig, innehållsrik och inte minst mycket trevlig bok. Den illustreras av författarens egna bilder, och de lever klart upp till de förväntningar man kan ha på en proffsfotograf." / Bibliotekstjänst"En praktisk handbok samtidigt som den med sina vackra bilder inspirerar." / Magasinet Skåne
Polaris Fakta 9789189215535 -
Äpplen : trädet, frukten, musten
Inbunden bok. Roos & Tegner. 2021. 151 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215535
- Titel
- Äpplen : trädet, frukten, musten
- Författare
- Drevstam, Charlie
- Förlag
- Polaris Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 243 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodlingDetta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte den till liv och lärde sig allt om skötsel, beskärning och sorter. Och till slut hur man tillverkar de ädla dropparna vi kallar must. - Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och svarta spretiga, till synes döda, träd kunde skönjas bakom härvor av taggiga snår och sly. Det var svårt att se vad som var levande och inte. I sin strävan efter ljus under de decennier odlingen stått orörd hade äppelträdens grenar dragit åt extrema håll, och när sly och annat så småningom tagits bort såg vissa träd inte kloka ut. Det här är en bok som berättar hur jag, från början i det närmsta helt okunnig, fick liv den gamla övergivna äppelodlingen på Österlen. Hur platsen förändrades och hur jag förverkligade en dröm. Men det är också en bok om hur jag lärde mig mer om hur man beskär ett gammalt träd, om frukten och om den där fantastiska saften som man kan pressa ur den ett hantverk som jag här vill dela med mig av till alla andra nybörjare och äppelamatörer där ute. CHARLIE DREVSTAM är fotograf och har tagit bilderna till många välkända kokböcker, bland annat Tommy Myllymäkis böcker och Paul Svenssons Grönsaker A-Ö. Det här är den första boken där han står för både bild och text.PRESSRÖSTER OM BOKEN: "En vacker och lärorik bok." / Tidningen Gård och torp"Läsaren får del av massor med matnyttiga och handfasta fakta, som bärs fram av Charlies personliga berättelse om resan han gjort i sin äppelodling. Berättelser som gör boken väl värd att läsa även för den som egentligen inte är så värst intresserade av trädbeskärning och fruktmögel." / Magasinet Österlen"Det är en lättillgänglig, innehållsrik och inte minst mycket trevlig bok. Den illustreras av författarens egna bilder, och de lever klart upp till de förväntningar man kan ha på en proffsfotograf." / Bibliotekstjänst"En praktisk handbok samtidigt som den med sina vackra bilder inspirerar." / Magasinet Skåne
Roos & Tegner 9789189215535 -
Äpplen : trädet, frukten, musten
Inbunden bok. Polaris Fakta. 2021. 151 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215535
- Titel
- Äpplen : trädet, frukten, musten
- Författare
- Drevstam, Charlie
- Förlag
- Polaris Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 243 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodlingDetta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte den till liv och lärde sig allt om skötsel, beskärning och sorter. Och till slut hur man tillverkar de ädla dropparna vi kallar must. - Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och svarta spretiga, till synes döda, träd kunde skönjas bakom härvor av taggiga snår och sly. Det var svårt att se vad som var levande och inte. I sin strävan efter ljus under de decennier odlingen stått orörd hade äppelträdens grenar dragit åt extrema håll, och när sly och annat så småningom tagits bort såg vissa träd inte kloka ut. Det här är en bok som berättar hur jag, från början i det närmsta helt okunnig, fick liv den gamla övergivna äppelodlingen på Österlen. Hur platsen förändrades och hur jag förverkligade en dröm. Men det är också en bok om hur jag lärde mig mer om hur man beskär ett gammalt träd, om frukten och om den där fantastiska saften som man kan pressa ur den ett hantverk som jag här vill dela med mig av till alla andra nybörjare och äppelamatörer där ute. CHARLIE DREVSTAM är fotograf och har tagit bilderna till många välkända kokböcker, bland annat Tommy Myllymäkis böcker och Paul Svenssons Grönsaker A-Ö. Det här är den första boken där han står för både bild och text.PRESSRÖSTER OM BOKEN: "En vacker och lärorik bok." / Tidningen Gård och torp"Läsaren får del av massor med matnyttiga och handfasta fakta, som bärs fram av Charlies personliga berättelse om resan han gjort i sin äppelodling. Berättelser som gör boken väl värd att läsa även för den som egentligen inte är så värst intresserade av trädbeskärning och fruktmögel." / Magasinet Österlen"Det är en lättillgänglig, innehållsrik och inte minst mycket trevlig bok. Den illustreras av författarens egna bilder, och de lever klart upp till de förväntningar man kan ha på en proffsfotograf." / Bibliotekstjänst"En praktisk handbok samtidigt som den med sina vackra bilder inspirerar." / Magasinet Skåne
Polaris Fakta 9789189215535 -
Soppa, fond & buljong
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Mkt fint skick. Inlaga helt obläddrad.
Soppor, alla som är värda att laga, 100recept.
Läckert foto.
Slut på förlag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071473
- Titel
- Soppa, fond & buljong
- Författare
- Lundin, Cecilia - Turunen, Malin - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 285 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
Soppa är smart mat. Den utgår ifrån en enkel grund men är lätt att variera i det oändliga. Bara genom att byta ut ett par ingredienser går man från matig till lyxig, från traditionell till trendig. Att laga en soppa är också ett utmärkt sätt att göra det mesta av råvarorna.
I Soppa, fond och buljong låter Allt om Mat det bästa från den svenska mathistorien möta det senaste från den gastronomiska världen.
Testa något nytt i form av Crispy tofuramen eller Pochas a la riojajna. Värm upp gästerna med Skördesoppa med örtcrème eller förgyll vardagen med Pasta e fagioli. I boken presenteras 100 recept med såväl svenska husmanssoppor som nya, oemotståndliga varianter med influenser från hela världen. Dessutom ägnas ett stort avsnitt åt buljonger och fonder, för den som vill göra sin egen.
Norstedts 1 9789113071473 -
Soppa, fond & buljong
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 151 sidor.
Nära nyskick. Finns en väldigt liten ljus fläck på försättsbladet.
Finns ej att få tag i.
Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071473
- Titel
- Soppa, fond & buljong
- Författare
- Lundin, Cecilia - Turunen, Malin - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 285 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
Soppa är smart mat. Den utgår ifrån en enkel grund men är lätt att variera i det oändliga. Bara genom att byta ut ett par ingredienser går man från matig till lyxig, från traditionell till trendig. Att laga en soppa är också ett utmärkt sätt att göra det mesta av råvarorna.
I Soppa, fond och buljong låter Allt om Mat det bästa från den svenska mathistorien möta det senaste från den gastronomiska världen.
Testa något nytt i form av Crispy tofuramen eller Pochas a la riojajna. Värm upp gästerna med Skördesoppa med örtcrème eller förgyll vardagen med Pasta e fagioli. I boken presenteras 100 recept med såväl svenska husmanssoppor som nya, oemotståndliga varianter med influenser från hela världen. Dessutom ägnas ett stort avsnitt åt buljonger och fonder, för den som vill göra sin egen.
Norstedts 1 9789113071473 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts 1 9789113038414 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick. Lätta nötningar på omslagets kanter. inlagan i utmärkt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127148154 -
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts 1 9789113038414 -
Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:a uppl. 2013. 383 sidor.
Mycket gott skick. Fina maträtter frpn TinaNordström. Utsöktateckningar av Stina Wirse'n
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243055
- Titel
- Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charmig, lättälskad, en lysande kock – det är Tina! Tösen från Ramlösa, mästerkocken Tina Nordström, är tillbaka med en generös och lustfylld matbibel. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är en bok att bläddra i, laga ur, spilla på och leva med. Glöm alla tråkiga måsten och regler som förstör det roliga med matlagning – i Tinas kök är det högt i tak och aldrig långt till en alternativ lösning, hellre streetsmart (eller ”kökssmart”) än glädjelös perfektionism. För att lyckas krävs varken ett tjusigt kök, obegränsat med tid eller exklusiva råvaror – bara att man vågar släppa sargen. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är 384 sidor bläddervänlig matglädje som gör sig bäst bredvid skärbrädan, kniven och pepparkvarnen på köksbänken, långt från traven med tjusiga coffee table-böcker. Ligger den här kokboken ren och fin på soffborden har jag misslyckats, menar hon. I över tio år har Tina Nordström lagat mat i tv och hennes recept har blivit favoriter vid många svenska köksbord. Nu är hon tillbaka med sin största kokbok hittills där hon får visa upp hela sin repertoar – från kött, fisk, fågel och vegetariska rätter till bröd, kakor och desserter. Tina låter oss glänta på dörren till sitt kök och delar med sig av inte mindre än 234 favoritrecept. Hon ger oss dessutom frikostigt med kocktips och förslag på smarta genvägar. Med enkla metoder ”förvandlar” hon en maträtt till en annan, så att råreceptet på färs enkelt kan bli köttbullar från Sverige, Italien eller Grekland, och fiskfärsen antingen vardagsburgare eller lyxiga queneller, för att ta några exempel. I Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat finns såväl snabba vardagsräddare som lite mer tidskrävande rätter som passar fredagsmyset eller det sociala helghänget: tacos, grillat, tapas och plockmat som för oss samman runt bordet. Här finns rätter från världens alla hörn men också svensk husmanskost och recept baserade på skånska matminnen från Tinas barndom, som klassikern Skånsk äppelkaka. Tina är nu tillbaka i Ramlösa, där allting en gång började. Numera har hon sitt arbetskök i lägenheten där hon växte upp och där är också alla bokens recept provlagade och förevigade av fotografen Charlie Drevstam.
Bonnier Fakta 1:a 9789174243055 -
-
Äpplen : Trädet. Frukten. Musten
Inbunden bok. Roos & Tegner. 2021.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodling
- Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215535
- Titel
- Äpplen : trädet, frukten, musten
- Författare
- Drevstam, Charlie
- Förlag
- Polaris Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 243 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodlingDetta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte den till liv och lärde sig allt om skötsel, beskärning och sorter. Och till slut hur man tillverkar de ädla dropparna vi kallar must. - Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och svarta spretiga, till synes döda, träd kunde skönjas bakom härvor av taggiga snår och sly. Det var svårt att se vad som var levande och inte. I sin strävan efter ljus under de decennier odlingen stått orörd hade äppelträdens grenar dragit åt extrema håll, och när sly och annat så småningom tagits bort såg vissa träd inte kloka ut. Det här är en bok som berättar hur jag, från början i det närmsta helt okunnig, fick liv den gamla övergivna äppelodlingen på Österlen. Hur platsen förändrades och hur jag förverkligade en dröm. Men det är också en bok om hur jag lärde mig mer om hur man beskär ett gammalt träd, om frukten och om den där fantastiska saften som man kan pressa ur den ett hantverk som jag här vill dela med mig av till alla andra nybörjare och äppelamatörer där ute. CHARLIE DREVSTAM är fotograf och har tagit bilderna till många välkända kokböcker, bland annat Tommy Myllymäkis böcker och Paul Svenssons Grönsaker A-Ö. Det här är den första boken där han står för både bild och text.PRESSRÖSTER OM BOKEN: "En vacker och lärorik bok." / Tidningen Gård och torp"Läsaren får del av massor med matnyttiga och handfasta fakta, som bärs fram av Charlies personliga berättelse om resan han gjort i sin äppelodling. Berättelser som gör boken väl värd att läsa även för den som egentligen inte är så värst intresserade av trädbeskärning och fruktmögel." / Magasinet Österlen"Det är en lättillgänglig, innehållsrik och inte minst mycket trevlig bok. Den illustreras av författarens egna bilder, och de lever klart upp till de förväntningar man kan ha på en proffsfotograf." / Bibliotekstjänst"En praktisk handbok samtidigt som den med sina vackra bilder inspirerar." / Magasinet Skåne
Roos & Tegner 9789189215535 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts 1 9789113038414 -
Julkokboken
Inbunden bok. Norstedts. Första uppl. 2011. 160 sidor.
Gott skick. Inbunden i förlagets pappband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts Första 9789113038414 -
Ljussätt ditt hem
Inbunden bok.
Nära nyskick. ICA bokförlag. 2010. 144 s. Förlagsband. 23,5 x 27cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434290
- Titel
- Ljussätt ditt hem
- Författare
- Piippo, Kai
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 901 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inspirerande om ljussättning
Att ljussätta ett rum är så mycket mer än att bara välja en snygg lampa. Belysningen är avgörande för att skapa ett vackert, behagligt och funktionellt hem. Men för att åstadkomma detta krävs kunskap om ljuskällor och deras effekter.
I boken får du lära dig steg för steg hur du kan gå tillväga för att få en bra ljussättning i ditt hem. Hur du kan skapa belysning som passar för såväl arbete och läsning som en stämningsfull måltid. Du får råd om placering av armaturer och illustrerade exempel för ljussättning av hemmets olika rum - vardagsrum, sovrum, kök, arbetsrum, badrum och hall.
Boken ger information om vilka alternativ som finns på marknaden, både ur teknik-, ekonomi- och miljösynpunkt. Det finns idag enkla och billiga system för att styra belysningen i hemmet. Här kan du också läsa om underhåll och säkerhet för belysning.
9789153434290 -
Vackert med vintage
Inbunden bok. Semic. 2011. 128 sidor.
Nära nyskick. Bra förslag att skapa ”Vintagelooken” genom färgsättning egenskapat och loppisfynd. Hur man kombinerar det gamla med det nya, förnyar det som inte passar eller bygger om till nya funktioner. Material som textil och glas och keramik mixas med betong och ta läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic -
Vackert med vintage: Inspiration - idéer - in...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2011. 124 s. Inbunden. Klotryggband. 28,5x22cm. 804 gram.
Nära nyskick. Rikligt och vackert fotoillustrerad i färg. T3.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256616
- Titel
- Vackert med vintage : inspiration, idéer, inredning
- Författare
- Zacke, Susanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 288 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I inredningsboken Vackert med vintage har den populära författarduon Susanna Zacke och Sania Hedengren samlat sådant som de själva älskar och brinner för. Här trängs mängder av vackra bilder med spännande tips, annorlunda idéer och inspirerande projekt att skapa själv för att göra sitt hem charmigt, vitt och lantligt.Förvandla gamla, trista möbler och prylar till personliga föremål som gör hemmet lantligt charmigt. Bygg ett skåp med hjälp av ett gammalt spröjsat fönster eller slå in julklapparna riktigt vackert och personligt. Måla, snickra, klä om, sticka, virka, dekorera, tapetsera, experimentera, gjut betong – listan för hur man kan skapa sitt drömhem är lång!Att ta tillvara på gamla saker och gå på loppmarknader är numera ett folknöje. Genom återanvända, renovera och förnya spar man både pengar och på miljön. Författarna förklarar och tipsar om hur man ska tänka på loppisar – och låter oss se potentialen i allt från en virkad grytlapp till en gammal sliten pall.Boken innehåller stora och små projekt för både inomhus- och utomhusmiljöer och dessutom ett helt kapitel med inspiration inför julen.Sania Hedengren, inredningsjournalist och stylist, och Susanna Zacke, inredare och utbildad dekoratör, har haft stora framgångar med sina tidigare böcker på Bokförlaget Semic, Betong – en gjuten hobby och Skapa med betong och mosaik.
9789155256616
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn