Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Elfenbensporten

Elfenbensporten

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1992. 394 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Fint exemplar. Känns oläst. Lätt gulnat boksnitt, ett litet riss på skyddsomslagets främre övre hörn och några små ålders- och hanteringsspår, för övrigt i nyskick.

Liz får ett paket med posten från en vän hon inte hört av på länge. Frimärkena är stämplade i Kambodja. Innehållet är lika gåtfullt som upprörande. Stephen åkte dit för att samla material till en pjäs om Pol Pot och ingen vet nu var han befinner sig. Till sist ger sig Liz själv i väg på en oförutsebar resa för att leta rätt på honom. Margaret Drabbles Elfensbensporten befolkas av en intellektuell medelklass med koll på vad som är korrekt. Men nästan alla är för bekväma för att agera. En klassiker om ett 80-tal vars politiska klimat på sistone bara gjort sig alltför påmint igen. I översättning av Britt Arenander och med nyskrivet förord av kritikern Marie Peterson. En gång utkommen som den fristående sista delen i en trilogi där de övriga delarna är Den strålande vägen [1987] och En naturlig nyfikenhet [1989] betraktas Elfenbensporten [1992] numera som Drabbles hittills viktigaste roman.

"Elfenbensporten följer ett stort antal personer, låter dem tala och tänka, utan att författaren alltid precisera vem och var och när. Associationerna flödar och jag märker att jag som i läsningen av Ulysses känner att nej, nu får vi ta och bena upp det här. För att i nästa stund ge upp och följa med i vågorna av människors förehavanden, små och stora." (Maria Schottenius, DN). "En oerhört stimulerande rikedom av röster, perspektiv, diskussioner. Drabble lyckas också fånga det där otydliga och komplexa skeendet när en tidsanda glider över i en annan." (Aftonbladet).


AV MARGARET DRABBLE: Året vid Garrickteatern / Kvarnstenen / Riken av guld / Istid / Mellanläge / Nålsögat / Den strålande vägen / Blanda och ge / En naturlig nyfikenhet / Elfenbensporten / Allt livets goda / Mörk fjäril / De sju systrarna / Den röda drottningen : en transkulturell tragikomedi / De mörka vattnen stiger.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171610006
Titel
Elfenbensporten
Författare
Drabble, Margaret - Arenander, Britt
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
1992
Bandtyp
Inbunden
Vikt
630 g
Språk
Svenska