Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
"I dig blev den store Guden en liten pilt" - Heliga Birgittas himmelska uppenbarelser

"I dig blev den store Guden en liten pilt" - Heliga Birgittas himmelska uppenbarelser

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2003. 347 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. I urval av Ebba Witt-Brattström. Små markeringar med blyerts på ett antal sidor. Ett stött hörn. Skyddsomslaget med vikmärke på ryggen. i övrigt bra.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9113012150
Titel
"I dig blev den store Guden en liten pilt" - Heliga Birgittas himmelska uppenbarelser
Författare
Birgitta
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2003
Omfång
347 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
0 x 220 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
År 2003 är det 700 år sedan Heliga Birgittas födelse. Lagom till det stora jubiléet ger Ebba Witt-Brattström ut en samling av Heliga Birgittas uppenbarelser. Här står den levande kvinnan Birgitta i centrum, hon som födde flera barn och levde ett vanligt liv innan Gud kallade på henne. De här utdragen ur hennes Himmelska uppenbarelser räknas sällan som de viktigare i de högstämda utgåvorna. Få idag vet nog ens om hur levande, vardagliga och blodfulla hennes religiösa uppenbarelser framstår vid en läsning. Birgitta var stormanshustru från början, och det var från det livet som hon hämtade liknelserna, från bryggning, bakning och barnavård. Heliga Birgittas uppenbarelser och hennes politiska gärning har haft en helt enastående inverkan på den kristna världen. I år när 700-årsminnet av hennes födelse ägnas mycket stor uppmärksamhet anlägger Ebba Witt-Brattström sitt helt egna perspektiv på en av våra mest kända svenskor. Ebba Witt-Brattström inleder med ett förord och kommenterar texterna som samlats i tio tematiska kapitel. De ger en spännande, läsvärd och lite oväntad bild av vårt stora helgon.