Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
E=mc² : historien om världens mest kända ekvation

E=mc² : historien om världens mest kända ekvation

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2001. 365 sidor.

Nära nyskick. Skådespelerskan Cameron Diaz tillfrågades i en intervju om det var något mer hon skulle vilja kunna här i världen och svarade: "Jag skulle vilja veta vad E=mz² egentligen betyder". När journalisten bara skrattade sa hon: "Det är sant." David Bodanis tog fasta på Cameron Diaz undran. Resultatet blev E=mc² : historien om världens mest kända ekvation. Här leder han oss in i relativitetsteorins fascinerande universum och förklarar ingående men lättfattligt vad de enskilda tecknen står för och vari det geniala med Einsteins formulering ligger. E=mc² är ingen vanlig fysikbok. Det är en närmast kulturhistorisk skildring av Einsteins relativitetsteori och de fascinerande människoöden vilkas liv och verk hänger samman med den: Möt Emlie du Châtelet (Voltaires älskarinna och en framstående vetenskapskvinna), den tyska fysikern Lisa Meitner som i Sverige, på flykt undan Hitleregimen, kom på hur atomkärnan skulle klyvas, de norska motståndsmännen som hindrade tyskarna från att bygga en atombomb och Chandrasekhar som räknat ut när vår sol kommer att slockna... E=mc² är en utmärkt fackbok som på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar komplicerade fysikaliska samband så att läsaren verkligen får ett grepp om vad det handlar om. I övrigt är det här ett fascinerande stycke vetenskapshistoria där läsaren möter en rad fängslande gestalter: Einstein, Emilie Du Chatelet (Voltaires älskarinna som spelade en avgörande roll för att bestämma vad massa egentligen är), Michael Faraday (en enkel bokbindarlärling som bidrog till vår förståelse av magnetism och kraftfält) och många andra som offrat all sin kraft och energi för att förklara hur världen fungerar. Det här är med andra ord en bok i samma genre som Simon Singhs Fermats gåta.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113009028
Titel
E=mc² : historien om världens mest kända ekvation
Författare
David Bodanis
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2001
Omfång
365 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
617 g
Språk
Svenska
Baksidestext
E=mc² är en utmärkt fackbok som på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar komplicerade fysikaliska samband så att läsaren verkligen får ett grepp om vad det handlar om. I övrigt är det här ett fascinerande stycke vetenskapshistoria där läsaren möter en rad fängslande gestalter: Einstein, Emilie Du Chatelet (Voltaires älskarinna som spelade en avgörande roll för att bestämma vad massa egentligen är), Michael Faraday (en enkel bokbindarlärling som bidrog till vår förståelse av magnetism och kraftfält) och många andra som offrat all sin kraft och energi för att förklara hur världen fungerar. Det här är med andra ord en bok i samma genre som Simon Singhs Fermats gåta.