Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
30 odödliga rätter

30 odödliga rätter

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2017. 127 sidor.

Nyskick. PRESENTSKICK! Recepten, teknikerna och berättelserna bakom de absolut godaste tallrikar mat som människan har uppfunnit. Rikt illustrerad kokbok, fotografier Calle Stoltz. Inbunden, färgtryckt pappband, färgade första och sista upslag, läsband i svart siden. 4:o. 265x205x18 mm. 780 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar, skick som ny. [1909]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127153561
Titel
30 odödliga rätter
Författare
Crespi, Daniel
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2017
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
205 x 265 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
780 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vissa maträtter är extra speciella. De är lite godare och lite mer betydelsefulla än alla andra maträtter. Det är de rätter som andra maträtter önskar att de fick vara eller fick hänga med. De finns, på grund av sin förträfflighet, representerade över hela världen i en uppsjö utföranden och har format och utbildat otaliga matlagare.


Den här boken är dedikerad trettio sådana rätter, som till exempel smördegsinbakad Beef Wellington, marseillansk Bouillabaise, lyxig Sjötunga Walewska och räddaren Spaghettialle Vongole. Detta är en slags gastronomisk och hedonistisk best of-lista av klassiska anrättningar. Helt enkelt 30 av de godaste tallrikar mat som människan, enligt oss, uppfunnit.


Vi ägnar denna bok åt att, helt utan genvägar, laga och presentera dessa giganter så som vi en gång i tiden fick lära oss av de som lärde oss att laga mat. Det är recept som gått i arv under generationer och som trots skarvningar, filande och diverse småändrande under alla dessa år är och förblir matvärldens giganter. Det är de rätter som vi kallar för odödliga.



Daniel Crespi är lika delar restauratör och sommelier. Till vardags driver han restaurangerna Djuret, Pubologi, The Burgundy, Tweed och Svinet i Gamla Stan Stockholm.Mikael Einarsson är matlagare in i själen, hängiven mathantverkare och fullfjädrad råvarufetischist. Han är gastronomiskt ansvarig i Pontus Groups samtliga verksamheter. Tillsammans har de tidigare gett ut Hedonisten (2015).










"För den som gillar klassiker är 30 odödliga rätter ett måste."
Må Bra
För den som gillar klassiker är 30 odödliga rätter ett måste.
Må Bra