Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
VILLIG

VILLIG

Inbunden bok. Rabén & Sjögren. Första uppl. 2014. 163 sidor.

Nyskick. Boken är en gallrad biblioteksbok. Verkar oläst. Inga märken eller markeringar förutom bibliotekets egen stämpel. Som ett slutord till VILLIG skriver Christina Wahldén så här: "Min första bok Kort kjol kom ut för sexton år sedan. Den är fortfarande den av mina böcker som är mest utlånad, varje år. Jag skulle önska att den inte behövdes, att den inte var aktuell. Ändå fortsätter unga människor, som ibland är yngre än boken, att läsa den. Våldtäkt, och synen på den, engagerar och upprör fortfarande. I Kort kjol har de varken mobiler eller Facebook. Jag har känt att den behöver uppdateras. Resultatet är våldsamt och kan uppfattas som provocerande. Men verkligheten är provocerande. Se Villig som Kort kjol 2.0. ” För fler böcker av Christina Wahldén: Välkommen att titta in på mina andra annonser på VILLA ROSAS BOKHYLLOR här på Bokbörsen!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789129691757
Titel
Villig
Författare
Wahldén, Christina
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2014
Omfång
163 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
135 x 204 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
310 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Min första bok Kort kjol kom ut för sexton år sedan. Den är fortfarande den av mina böcker som är mest utlånad, varje år. Jag skulle önska att den inte behövdes, att den inte var aktuell. Ändå fortsätter unga människor, som ibland är yngre än boken, att läsa den. Våldtäkt, och synen på den, engagerar och upprör fortfarande. I Kort kjol har de varken mobiler eller Facebook. Jag har känt att den behöver uppdateras. Resultatet är våldsamt och kan uppfattas som provocerande. Men verkligheten är provocerande. Se Villig som Kort kjol 2.0."
Christina Wahldén

Nora går i sjuan. Hon är ihop med Edvin i nian. En dag våldtar han henne på skoltoaletten och ingenting blir längre som förut. Nora tänker inte berätta för någon. Det har inte hänt. Hon vägrar gå till skolan, hon orkar ingenting - inte träna, inte plugga, knappt äta. Allting sprids på nätet, alla vet vad som har hänt, gränserna är utsuddade. Skolan bryr sig inte, knappt ens polisen. Och som våldtäktsoffer är du totalt utlämnad.

Villig beskriver en rå och obehaglig verklighet som många unga lever i idag.