Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stulet liv

Stulet liv

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2003. 293 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137122347
Titel
Stulet liv
Författare
Christina Schwarz
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
293 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 235 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
651 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Vänskap och svek står i fokus i en ny roman av författaren till Fruset vatten. Christina Schwarz har skrivit en mörk, gripande roman om hur det sociala trycket kan påverka människor negativt. I sin strävan att imponera på andra tappar de bort sig själva.
 Margaret och Letty har varit bästa vänner sedan barndomen. En gång var de oskiljaktiga. De var som Robin och Batman, som Watson och Holmes. I sitt inbördes förhållande var Margaret den dominanta, den som styrde deras lekar. Idag är de i 35-årsåldern och bor numera på var sin sida av Amerika, Margaret på östkusten, Letty på västkusten. De börjar tycka att de inte har kommit så långt som de borde här i livet.
 Den som grubblar mest är den ambitiösa och överdrivet självsäkra Margaret. Hon bor tillsammans med sin man i det intellektuella East Village, där hon undervisar rika barn i engelska. Hon anser att det bästa sättet att rätta till detta missförhållande är att sluta lärarjobbet och skriva ett litterärt mästerverk.
 Letty är hemmafru med fyra barn och känner pressen att hävda sig i det övre medelklassumgänget i Los Angeles. Det är en stor lättnad när hennes man blir erbjuden ett tjusigt arbete på ett museum. Det nya jobbet innebär ett stort lönelyft och Letty ser sin chans att imponera. Nu följer dyra restaurantbesök, privatskolor för barnen, en landskapsarkitekt till trädgården. Allt går i en rasande fart.
 Margaret, som aldrig tidigare stött på motgångar i sitt liv, får bittert erfara att det är betydligt svårare att skriva en roman än hon någonsin hade kunnat föreställa sig. Det går oerhört trögt. Desto roligare är det att läsa Lettys inlevelsefulla e-postbrev. Det verkliga problemet är att Margaret är inte någon författare, Letty däremot är född historieberättare.
 Lettys liv ger Margaret uppslag till en roman som är mycket bättre än något hon själv skulle kunna hitta på. Eftersom Margaret är så desperat angelägen om att skriva en bok driver hon på Letty i hennes konsumtionshysteri och knycker väninnans upplevelser för sin roman. I sitt behov av att bli uppskattad av omvärlden offrar Margaret något av det värdefullaste hon äger, och romanens spännande slut avslöjar de fruktansvärda konsekvenserna av hennes svek.
 Christina Schwarz och visar än en gång att hon är en författare med både djup och bredd. Precis som Fruset vatten utforskar Stulet livmänniskans natur och avslöjar passioner som driver helt vanliga människor att bryta mot reglerna för att tillfredsställa sina egna behov.

Christina Schwarz, uppvuxen i Wisconsin, är bosatt i New Hampshire. Hon fick stora framgångar med sin debutroman Fruset vatten, som valdes till huvudbok i Oprah Winfreys bokklubb och blev en internationell bestseller.