Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
du, mitt du

du, mitt du

Kabusa Böcker AB, 2005. Häftad gallrad, inplastad biblioteksbok i skick som ny förutom klisteretikett på baksidan, 145 sidor. "Hur skulle en berättelse om lycka komma att se ut?" André Gide. Detta citat inleder Christina Hesselholdts sjätte roman. En våldsam och laddad kärleksberättelse. Ett par bor under sommaren i ett stort hus som har tillhört mannens nyligen bortgångne farbror, i väntan på att de nya ägarna ska flytta in. Deras förhållande är ganska nytt och de lever mycket nära varandra. När de ska åka iväg i bilen måste kvinnan krypa in under den och flytta bort alla kattungarna som gömmer sig där. När hon sätter sig i bilen säger mannen att han ville döda henne, köra över henne. Och det eggar, snarare än skrämmer, henne.De har varit i Spanien tillsammans och tittat på tjurfäktning, nära och ingående beskriver berättaren, som är kvinnan, maktspelet mellan tjur och tjurfäktare. Kvinnan fantiserar mycket - hon ser ofta sig själv i en liten glasflaska iklädd höga klackar och dansande kring en stång. Huset och trädgården får henne också att drömma om ett långt, lyckligt liv tillsammans med mannen, där de odlar sin trädgård med hjälp av många små dvärgar, som klipper buxbomshäckar i sagoliknande former - ungefär som i Alice i Underlandet. Under de loja sommardagarna gör paret utflykter. De går på restaurang där kvinnan gör sexuella närmanden mot en servitris, springer från notan och provocerar en taxichaufför så att han nästan kör ihjäl dem alla tre. De hamnar i märklig konflikt med traktens fiskhandlare och går på bordell. I en byrålåda hittar kvinnan en pistol. En dag blir hon attackerad av påfågelhanen som lever på gården med en hona. När man-nen är ute på ett ärende skjuter hon den och gräver ner den i trädgården. Paret testar ständigt nya gränser mellan sig, och mot omgivningen, och Christina Hesselholdts sjätte roman är en underhållande, spännande och fantasieggande berättelse om kärlek, makt och sexualitet.. Den danska författaren Christina Hesselholdt nämns ofta i samma andetag som kollegorna Helle Helle, Solvej Balle och Naja Marie Aidt. Berättelser där ytans realism bryts av plötsliga existentiella djup brukar anges som gemensamma nämnare för dessa prosaister.

Men som alltid när det handlar om något man håller kärt vill man protestera. Hesselholdt är sin egen, det hon skriver är särskilt för henne och får inte reduceras till en kategori eller något så banalt som ett litterärt mode. Låt vara att hon har generationskamrater, att det finns släktskap, men Hesselholdt är för vild för att inordnas.


I den nya boken ?Camilla and the Horse? går den skrivande rörelsen för övrigt åt andra hållet, åtminstone till en början. Det finns existentiell längtan, människorna går omkring med drömmar om en större tillvaro, gärna en förälskelse: ?bara en enda gång till i livet; bli upptagen av liv och känna avgrund?. Men det åtrådda bråddjupet uteblir. Det storslagna, något ?att dö för?, möts gång på gång av vardagens obönhörlighet. En småsint make m

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9189680294
Titel
Du, mitt du
Författare
Christina Hesselholdt
Förlag
Kabusa Böcker
Utgivningsår
2005
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
132 x 180 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
184 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En kvinna och en man. Förhållandet är nytt och starkt, nästan smärtsamt. De bor under sommaren i ett stort hus på landet, som tillhört mannens döda farbror, i väntan på att de nya ägarna ska flytta in. På gränsen mellan fantasi och verklighet försöker de utmana och egga, tämja och oskadliggöra varandra. Det är brutalt, allvarligt och oroande. Det är erotiskt, lockande och lekfullt.

Christina Hesselholdt tillhör en mycket stark och spännande författargeneration som växt fram i Danmark på 90-talet. Du, mitt du är hennes sjätte roman sedan debuten 1991 och den första på svenska. En lika våldsam som underhållande berättelse om kärlek, makt och sexualitet i översättning av författaren Ninni Holmqvist.