Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Myteriet på Bounty : Myteri / Kamp mot sjön / Myteristernas ö

Myteriet på Bounty : Myteri / Kamp mot sjön / Myteristernas ö

Inbunden bok. Bonniers Folkbibliotek. 1955. 453 sidor.

Gott skick. Ganska fint exemplar. Känns sparsamt och varsamt läst. Något gulnat boksnitt, något gulnad rygg, några små kant- och ytskavanker, ålders- och hanteringsspår, för övrigt i mycket gott skick.

MYTERI är den dramatiska redogörelsen för ett uppror som 1789 utbröt på den engelska fregatten Bounty då den befann sig i Söderhavet, på hemväg efter en flerårig expedition. Den upproriska besättningen tvingade befälhavaren, löjtnant Bligh och de ardeton män som var honom trogna att lämna fartyget i en föga sjövärdig slup.

KAMP MOT SJÖN är den fascinerande skildringen om hur det gick sedan. Med stöd av löjtnant Blighs loggbok har författarna dag för dag kunnat följa de nitton männens strapatsrika och farofyllda färd över öppna havet den 3600 sjömil långa vägen till ön Timor. ”Kamp mot sjön” har blivit ett på en gång skakande och djupt gripande monument över vad mänsklig vilja, järnhård disciplin och självförglömmande uppoffring förmår uträtta i kampen mot hunger, törst och elementens raseri.

MYTERISTERNAS Ö berättar om hur de nio upprorsmännen tillsammans med sex manliga och tolv kvinnliga infödingar ger sig av med Bounty för att finna en säker tillflyktsort där de kan slå sig ned. De hamnar på den lilla obebodda klippön Pitcairn, där de efter blodiga uppgörelser slutligen skapar ett litet samhälle fjärran från kulturen och yttervärlden.

”Myteri”, ”Kamp mot sjön” och ”Myteristernas ö” är en mäktig romansvit som har sin självskrivna plats bland de stora oförglömliga skildringarna i världslitteraturen. Deras bestående värde ligger kanske främst i att alla dessa spännande och fascinerande händelser inte är tomma fantasifoster; de bär helt verklighetens och det upplevdas prägel.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish