Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Öl & mat : recept, reportage, mikrobryggerier
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174611953
Titel
Öl & mat : recept, reportage, mikrobryggerier
Författare
Cecilia Björk Tengå - Malin Kågerman Hansén
Förlag
Lind & Co
Utgivningsår
2013
Omfång
134 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 232 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
676 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Öl & mat är en kokbok för alla ölälskare.

Här används olika typer av öl som ingredienser i matlagning - som smakbärare och smakhöjare. En god syra från ett veteöl ger nya smaksensationer till en ordinär kycklingfilé, en fyllig porter förhöjer höstgrytan och en knäckig brown ale sätter fart på hjärtmusselsoppan.

I boken finns förstås också den klassiska portersteken, och sjömansbiffen som får sin tydliga karaktär av öl. Men framför allt finns här en rad nya spännande kombinationer av mat och öl som till exempel snabbgravad öllax, guezemarinerad kyckling, asiatiska blåmusslor i öl och körsbärsölsparfait med klosterölskaramell, för att bara nämna några recept.

Trenden med mikrobryggerier och utbudet av hantverksbryggt öl blir bara större och större i Sverige. Och med alla nya spännande ölsorter är det också bra att kunna hitta något gott att äta till. I Öl & mat finns förslag på riktigt goda tilltugg, liksom klassiska och nyskapande sillrätter samt recept på snabba smårätter.

Förutom ett sextiotal recept på mat med öl eller mat till öl, presenterar boken även en liten ölskola med ölsorter, ölhistorik, öltillverkning och ölprovning.

Dessutom kan läsaren här ta del av entusiastiska hantverksbryggares berättelser om utmaningarna med att starta och driva bryggeriverksamhet, liksom tips från köksmästare om att använda öl i matlagning.

CECILIA BJÖRK TENGÅ och MALIN KÅGERMAN HANSÉN har tidigare utkommit med fem kokböcker. Den senaste, Före & efter, handlade om läckra för- och efterrätter.