Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Infall utan vinklar

Infall utan vinklar

Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2004. 228 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
Hans Cavalli-Björkman var under flera decennier en av de mest färgstarka profilerna i svenskt finansliv. Han gjorde sig känd som en stark ledare, snabb beslutsfattare och vän av raka besked.
Mindre känt är att Hans Cavalli-Björkman också var en av de första som införde företagsdemokrati och hans ihärdiga arbete för att underlätta för kvinnorna på banken att göra karriär.
Hans Cavalli-Björkman inledde sin bankkarriär på dåvarande Skandinaviska Banken i slutet av 1950-talet. En söndagsmorgon i juni 1970 träffade han och LArs-Erik Thunholm Marcus och Marc Wallenberg på Enskilda Bankens kontor i Stockholm för att diskutera en fusion. I boken får vi följa hela det mödosamma arbetet innan Sveriges största bankfusion 1971 var ett faktum och en ny bank var född: S-E-Banken.
Under många år var Hans Cavalli-Björkman också en av dem som stod Marcus Wallenberg Sr närmast. Här tecknar han en sammansatt bild av den kanske mäktigaste industri- och bankmannen som Sverige har haft. Vi får även möta Marc Wallenberg, son till Marcus, de sista dramatiska dagarna före hans bortgång.
I denna öppenhjärtiga bok berättar Hans Cavalli-Björkman rakt på sak om det händelserika liv han har levt, både i bankvärlden och utanför. Han sticker heller inte under stol med egna sympatier eller antipatier – vare sig det handlar om personer eller politiska strömningar.
Men framför allt är boken ett spännande tidsdokument. En berättelse om en dramatisk tid, då kraven på bankernas förstatligande skallade både från demonstrationståg och regeringsparti, och där Wallenbergägda S-E-Banken blev den naturliga måltavlan. Och Hans Cavalli-Björkman tog gärna upp den kastade handsken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189617926
Titel
Infall utan vinklar
Författare
Cavalli-Björkman, Hans
Förlag
Ekerlids
Utgivningsår
2004
Omfång
228 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 234 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
560 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I denna öppenhjärtiga bok berättar Hans Cavalli-Björkman rakt på sak om det händelserika liv han har levt, både i bankvärlden bland annat som koncernchef i S-E-Banken och utanför.

Boken är ett spännande tidsdokument. En berättelse om en dramatisk tid, då kraven på bankernas förstatligande skallade både från demonstrationståg och regeringsparti, och där Wallenbergägda S-E-Banken blev den naturliga måltavlan. Och Hans Cavalli-Björkman tog gärna upp den kastade handsken.