Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Nyttig mat för glada barn : härliga recept för dagens alla måltider
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789150500820
Titel
Nyttig mat för glada barn : härliga recept för dagens alla måltider
Författare
Catherine Atkinson
Förlag
Tivoli
Utgivningsår
2009
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 235 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
624 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Att äta sunt räknas idag som ett grundläggande sätt att hålla sig i god form och bidrar till ett harmoniskare och längre liv. Barn som äter en hälsosam och varierad kost har oftast mer energi, drabbas av färre sjukdomar och har lättare att koncentrera sig i skolan. Mellan sju och tolv års ålder växer barnen snabbt och behöver därför en stor tillgång av nyttiga näringsämnen, speciellt protein, kalcium och järn.
Genom att uppmuntra goda kostvanor från tidig ålder ger man barnet en bra start och en sund relation till mat som förhoppningsvis räcker livet ut. Men det kan vara en utmaning att få barnen att äta nyttigt och det är lätt att ge upp de goda intentionerna när måltiderna blir fulla av tjat och grönsakerna ratas.
Sund mat för sunda barn fokuserar på hur man gör den vardagliga maten mer hälsosam utan att behöva ta glädjen ur måltiderna och förneka sig det man tycker om. Recepten i den här boken är ämnade att skapa en balans mellan det som är nyttigt och det som barnen vill ha. Att äta bra behöver inte betyda att äta tråkigt och därför presenteras här en variation på rätter som både är nyttiga och tilltalade för barnen.
Kapitlen inkluderar frukost och mellanmål, lunch, kött- och fiskrätter, pasta och vegetariskt, samt efterrätter. Tillsammans med varje recept ges information om fördelarna med någon av huvudingredienserna och redogör för dess näringsinnehåll. Dessutom ges läsaren tips på hur rätten kan varieras så att alla runt middagsbordet blir glada.
Författaren Catherine Atkinson är en mycket erfaren och ofta anlitad matskribent. Hon har arbetat som kostkonsult och författat ett antal kokböcker med egna recept.