Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stefanos Italia : den stora italienska kokboken

Stefanos Italia : den stora italienska kokboken

Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2 uppl. 2013. 440 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186623364
Titel
Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
Författare
Catenacci, Stefano
Förlag
Nygren & Nygren
Utgivningsår
2013
Omfång
440 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
220 x 270 mm Ryggbredd 45 mm
Vikt
2050 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.

Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med fler recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket. Med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg och citronodlingar inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen, nu med mer än 270 recept, lätta att lyckas med. Bokens lockande meny med antipasto, pasta och ris, fisk, kött, tillbehör och dessert är tryfferad med fördjupningar. Det handlar bland annat om buffelmozzarellan från Neapel och den berömda parma­ skinkan. Här berättas historien om den älskade pizzan, den ljuvliga glassen och parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande gröna rätter! Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvar­ terskrog Caina i Stockholm fick han tidigt känsla för goda råvaror och gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla mat­ upplevelser hos släkten i Toscana.

Sedan många år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, med ansvar för kungahusets representation. Han skapade prinsessan Madeleines bröllopsmeny 2013, liksom galamiddagen när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010.

Jan Nilsson, tidigare mångårig chefredaktör för tidningen Gourmet, har skrivit texterna i Stefanos Italia den stora italienska kokboken.