Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Så tänkte jag : Politik & dramatik

Så tänkte jag : Politik & dramatik

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Publicerad: Stockholm : Hjalmarson & Högberg, 2003. Första upplagan, första tryckningen. Förlagsband med skyddsomslag, 665, [1] s. Illustrerad. ***

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189660226
Titel
Så tänkte jag. Politik & dramatik
Författare
Ingvar Carlsson
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Utgivningsår
2003
Omfång
672 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 50 mm
Vikt
1044 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Nu kommer min skildring av den ekonomiska och politiska dramatiken i 1980- och 90-talens Sverige. Varför gick vårt land - efter exempellösa år av framgång - in i en djup ekonomisk kris? Hur togs besluten och vem bar ansvaret? Jag ger min bild. Den skiljer sig radikalt från vad som tidigare presenterats.

Efter regeringskrisen 1990 räknade de flesta ut socialdemokraterna. Men tiden fram till valet ett år senare blev min kanske bästa tid som statsminister. Regeringen överraskade alla med att gå till offensiv ur underläge.

Smugglade Bofors svenska vapen? Betalade företaget mutor för att vinna ordern till Indien? Jag kommer nog så nära sanningen som det går.

Ebbe Carlsson-affären beskrevs som en allvarlig rättsröteaffär. Men vad blev egentligen kvar sedan frågan granskats inför TV-kamerorna i KU? Inte mycket! Men i skuggan av Ebbe Carlssonaffären fick vi i stället uppleva en av efterkrigstidens pinsammaste händelser där de homosexuella fördomarna blommade ut i den svenska sommaren. Den vill de flesta glömma. Jag drar fram den ur tystnaden.

Jag var Sveriges statsminister och oppositionsledare under en dramatisk tid. Sverige blev medlem av EU, vi beslöt bygga Öresundsbron och jag efterträdde mig själv som statsminister.

Viktigast av allt var att vi efter valet 1994 lyfte Sverige ur den allvarligaste ekonomiska krisen sedan 1930-talet. I boken skildrar jag inifrån Rosenbad och andra mötesplatser hur allt det gick till. "

Ingvar Carlsson