Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Järnburen : En historisk roman om krigets drivkrafter och grymhet

Järnburen : En historisk roman om krigets drivkrafter och grymhet

Inbunden bok. Bokförlaget Bra Böcker. 1983. 305 sidor.

Nyskick. FRANKRIKE. Napoleon ska till varje pris hejdas när han oväntat kommer tillbaka från Elba den 1 mars 1815. Han har efter den påtvingade tronavsägelsen varit förvisad dit ett år.

En av hans marskalkar, Michel Ney, lovar kungen, Ludvig XVIII, att han med de trupper som ges honom ska hejda Napoleon. Ney försäkrar: "Jag ska sätta Napoleon i en järnbur."

Detta är upptakten till Carl Magnus von Seths roman...

Napoleon hade tvingats till tronavsägelse och förvisades till ön Elba i ett år. När han den första mars 1815 oväntat återvänder till Frankrike söker den nytillsatte kungen Ludvig XVIII desperat hejda honom.

En av Ludvigs marskalkar, Michel Ner, lovar att han med sina trupper ska hejda Napoleons växande styrkor som är på väg mot Paris: »Jag ska sätta Napoleon i en järnbur. Det blir inte så.

Ludvig måste fly, och Ney - »den tappraste bland de tappra« - sällar sig till Napoleon som åter upphöjs till kejsare: det är »de hundra dagarna? som börjar nu- de som ska sluta med slaget vid Waterloo.

Marskalk Ney, en av krigshistoriens legendariska hjältar, fångas in i ett porträtt med bredd och djup: en tvivlande och osäker människa - som glider in på pacifistiska tankegångar just då hela Europa samlar sina styrkor mot Frankrike och Napoleon kräver en självmordsinsats av Ney och alla andra i ledet.

Efter tolv diktsamlingar återkommer nu Carl Magnus von Seth som romanförfattare. »Järnburen« är en mäktig och påträngande berättelse om krigets drivkrafter och grymhet.

Budskapet är glasklart: vi måste värna det dyrbara livet mot våld och förintelse.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish