Pizza som i Italien : hur du bakar en äkta pizza på samma sätt som familjerna i Neapel
Häftad bok. Capotondi skriver. 1 uppl. 2013. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789198126303
- Titel
- Pizza som i Italien : hur du bakar en äkta pizza på samma sätt som familjerna i Neapel
- Författare
- Capotondi, Caterina
- Förlag
- Capotondi skriver
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 140 x 200 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 148 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Miljontals människor över hela världen äter pizza. Men vad är
egentligen en riktig pizza? Och kan man ens prata om riktig
pizza när det tycks finnas så stora olikheter? Under min uppväxt
i Italien åt vi pizza flera gånger i veckan, ibland på restaurang
men oftast hemma. Jag vet vad en riktig pizza är för mig, och jag
hoppas att du med hjälp av den här boken skall kunna göra klassiska
italienska pizzor som kommer att uppskattas av familj och
vänner. Om du tycker om att baka, äta god mat av bra kvalité
och har lite vetemjöl i skafferiet – då är det här en bok för dig.
I boken får du:
- En genomgång av pizzans historia. Var och när skapades
pizzan? Vilka var de första ingredienserna? Och vad var
egentligen en kringvandrande pizzabagare?
- Över 40 goda recept på italienska pizzor, som alla kan bakas
minst lika bra i Sverige.
- Recept på flera typer av degar, från de allra enklaste till mer
avancerade.
- Tips på gräddningsalternativ och utbakning.
- Dessutom har jag lämnat små tips och kommentarer till de
flesta recepten, och flera italienare berättar om vad pizza betyder
och har betytt för dem.
Följ Pizza som i Italien på Facebook
Caterina delar varje vecka med sig av sina bästa recept, anekdoter
och tips på Facebook. Inte bara om hur man gör en äkta
italiensk pizza, utan också en hel del annat om både svensk och
italiensk husmanskost.
http://www.facebook.com/Pizzasomiitalien
http://caterinasmat.blogspot.se/