Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sju vita vargar i ett träd

Sju vita vargar i ett träd

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 168 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127098214
Titel
Sju vita vargar i ett träd
Författare
Bergil, C
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2004
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
15 x 226 mm Ryggbredd 132 mm
Vikt
298 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sergej Pankejev är bara ett barn, och han drömmer att det sitter sju vargar i det stora valnötsträdet utanför hans fönster. De är helt vita och ser ut som rävar eller fårhundar med sina stora svansar och spetsade öron. Drömmen är en mardröm, och han vaknar skrikande på det stora godset i Ryssland. Sergej är bara ett barn, Mamma, systern Anna och Grusja är hela hans värld, och det kommer ännu att dröja innan han på djupet förstår innebörden av drömmen om vargarna. Vilken betydelse deras svansar och deras spetsade öron egentligen har, varför han som liten pojke drömmer om sju vita vargar i ett träd.

Sergej Pankejev, som i slutet av 1800-talet ännu har ett riktigt namn, växer upp till en rik men olycklig ung man. Varken bordellbesök, hypnotiska behandlingar i Sankt Petersburg eller vistelser på kuranstalter kan skingra hans vankelmod. Men så kommer han under behandling av en viss doktor i Wien, och hans oförmåga att fatta beslut och hans förkärlek för kvinnor med stora bakar kommer snart att intressera hela den psykoanalytiska världen.

Debuterande Christina Bergil gör upp med psykoanalysen i denna märkliga lilla bok om Freuds mest kända fall: Vargmannen.

Christina Bergil är född 1954 och bosatt i Lund. Hon arbetar som präst, har en fil.dr. i litteratur och har själv erfarenhet av att vara analysand. Bergil recenserar också litteratur i Sydsvenskan.